NOVAČE, SPREMAJ REKET! ROLAN GAROS SE NEĆE IGRATI U OKTOBRU! Svet sad zna šta će biti sa pariskim Gren slemom!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • NOVAČE, SPREMAJ REKET! ROLAN GAROS SE NEĆE IGRATI U OKTOBRU! Svet sad zna šta će biti sa pariskim Gren slemom!

Šta će biti sa Rolan Garosom? Ljubitelji tenisa konačno dočekali odgovor iz Pariza!

Za razliku od prošle godine kada je pandemija koronavirusa uslovila odlaganje i pomeranje Rolan Garosa za oktobar po jako lošem vremenu, ove godine će sve biti po planu i drugi Gren slem sezone će početi tradicionalno krajem maja i to uz prisustvo publike.

Nova generalna direktorka Teniske federacije Francuske, Ameli Udea-Kastera, smatra da će turnir u Bulonjskoj šumi ove godine biti održan od 17. maja do 6. juna, računajući tu i nedelju dana kvalifikacija.

– Naša želja je da uz saradnju sa Vladom Francuske i poštovanje svih proporuka o zaštiti od koronavirusa, organizujemo Rolan Garos po planiranom rasporedu, od 17. maja do 6. juna. I sve to uz najveće moguće prisustvo navijača, naravno uz dozvolu vlasti – kaže Udea-Kastera.

– Radimo na različitim scenarijima. Nijedna ideja nije tabu, želimo da postignemo kompromis između sporta i zdravlja. Cilj je da imamo maksimum navijača, u zavisnosti od cirkulacije virusa, a nadamo se da će vakcinacija pomoći na tom planu – zaključila je Udea-Kastera.

Komentari