NOVAK ĆE UZETI 48 SLEMOVA, AKO GA NE ZAUSTAVIMO! Medvedev pozvao sve koji igraju tenis da spreče Đokovića, ako ne uspeju...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NOVAK ĆE UZETI 48 SLEMOVA, AKO GA NE ZAUSTAVIMO! Medvedev pozvao sve koji igraju tenis da spreče Đokovića, ako ne uspeju...

Pred nama je početak poslednjeg velikog turnira u sezoni, na kom će najbolji teniser sveta Novak Đoković pokušati da osvoji kalendarski slem, a jedan od najvećih rivala na tom putu biće mu ruska uzdanica Danil Medvedev.

Istovremeno ako osvoji turniru u Njujorku, srpski as će postati najtrofejniji u istoriji belog sporta po broju osvojenih grend slem turnira – 21.

Danil Medvedev, broj dva sa svetske liste, naoštren je da zaustavi Novaka na putu ka rekordima. Ruski teniser je takođe specijalista za beton kao i Novak, igrao je s njim u finalu Australijan opena ove godine i glatko izgubio, ali se nada da će u Njujorku imati priliku za revanš.

-Siguran sam da Novak želi da osvoji 48 grend slemova i da igra do 55. godine. Ali, mi smo tu da probamo da dostignemo njegov nivo i da ga pobedimo. Mi smo tu da mu ne dozvolimo da osvoji US open. Ipak, svi znamo koliko je Đoković jak igrač, jedan od najboljih u istoriji. Zato je veliki favorit na svakom turniru pre njegovog početka - istakao je Medvedev.

Đoković i Medvedev ne mogu da se sretnu u Njujorku pre finala. Novak će otvoriti takmičenje protiv mladog Norvežanina HolgeraRunea, dok će Danilu prvi rival biti veteran Rišar Gaske.

SD

Komentari