NOVAK EKSPRES U ŠANGAJU, IZNER TRAJAO SAMO PRVI SET! Superiorna igra Đokovića protiv jednog od najboljih server u istoriji!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NOVAK EKSPRES U ŠANGAJU, IZNER TRAJAO SAMO PRVI SET! Superiorna igra Đokovića protiv jednog od najboljih server u istoriji!

Srpski teniser Novak Đoković zadovoljan je pobedom i igrom protiv Amerikanca Džona Iznera za plasman u četvrtfinale Mastersa u Šangaju. Đoković je sigurnom partijom 7:5, 6:3 nastavio borbu za odbranu trofeja u Kini.

"Srećan sam kako sam igrao i kako sam se osećao na terenu. Odigrao sam meč sa jednom od najboljih servisa, to je segment na čemu radim i uvek hoću da napredujem. Jedva čekam sledeći meč", rekao je Đoković posle meča za ATP.

Na pitanje kako je neutralisao jake servise Iznera, Đoković je odgovorio:

"Pokušavam da se na pravi način pozicioniram, da budem u dobrom balansu, kao i da čitam rivala. Imam iskustvo od ranije sa Iznerom, gde voli da gađa... To mora da se radi protiv jednog od najboljeg tenisera svih vremena", zaključio je Novak.

Đokovićev sledeći rival u singlu biće pobednik duela Stefanos Cicipas - Hubert Hurkač (Poljska).

Izner je bio ravnopravan suparnik samo tokom prvog dela meča kojiko je Amerikanac uspeo da pruži adekvatan otpor za igru raspoloženom Novaku Đokoviću.

Novak je od početka meča vrlo efikasno osvajao svoje servis gemove gotovo bez izgubljenog poena, a Izner je znatno teže uspevao da održi ravnopravnu igru na svojim servis gemovima sve do samog finiša prvog seta.

Pri rezultatu 6:5 za našeg teniser Izner je posustao, a Novak osvaja čak tri brejk šanse od kojih već prvu realizuje za osvajanje prvog seta sa 7:5.

U nastavki meča Đoković već na prvom servis gemu protivnika osvaja prvu brejk šansu koju uspeva da pretvori u prednost od 2:0. Potom više nije bilo neizvesnosti do kraja meča koji Đoković dobija sa 2:0, po setovima 7:5, 6:3.

Teleks.info/Tanjug

Komentari