NOVAK: FILIP MI JE KAO MLAĐI BRAT, DOGURAĆE DO TOP 10 AKO NASTAVI U OVAKO! Đoković prezadovoljan Adrija Turom, posebno odzivom publike!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • NOVAK: FILIP MI JE KAO MLAĐI BRAT, DOGURAĆE DO TOP 10 AKO NASTAVI U OVAKO! Đoković prezadovoljan Adrija Turom, posebno odzivom publike!

Novak će morati težim putem do finala.Novak Đoković je u prva dva kola svog turnira „Adrija Tur" bio polovičan - pobedio je Viktora Troickog preko dana, dok ga je nekoliko minuta pred ponoć savladao Filip Krajinovići napravio veliko iznenađenje u Grupi A. Ukoliko želi plasman u finale,Đokovićće sutra morati da maksimalnim rezultatom savlada Sašu Zvereva. U grupi B,izdvojio se Dominik Tim sa dva trijumfa, i evenutalnim trijumfom sutra protiv Grigora Dimitrova bi mogao da obezbedi finale.

- Oduševljen sam današnjim danom i prilikom da vidimo neke od najboljih tenisera sveta na našim terenima. Atmosfera je bila sve bolja iz meča u meč, veći deo publike je ostao i posle ponoći što dovoljno govori o ljubavi prema ljudi prema našem sportu. Kada pogledam kako su prošla ova dva dana, stekaosam utisak da su svi oduševljeni čitavim događajem - rekao je Đoković na posle ponoćnoj konferenciji.

Prema najavama, teniseri su maksimalno ozbiljno shvatiliturnir, koji nominalno ima humanitarno-egzibicioni karakter, i svaki poen igrali kao da se radi o takmičarskim duelima. Očigedno je bilo da je korona ostavila i male posledice, kako i ne bi pored tolike pauze, ali razdragana publika željna sporta nije marila za takve detalje.

U dnevnom programu, duel Novaka i Viktora je privukao najviše pažnje.Nije bilo dileme ko će na kraju slaviti, a naši asovi su u meč uključili i jednog mladića koji skuplja loptice, i stvorili mu uspomenu za ceo život, budući da je dečak odigrao tri poena sa Đokovićem i uzeo mu jedan. Ipak, mnogo neizvesniji je bio večernji okršaj protiv Filipa, koji je posle tesnog poraza od Zvereva prikazao izvanredan tenis i uspeo da se vrati posle gubitka prvog seta.

- Filip me je zadirkivao deset godina od onog njegovog trijumfa na Srbija openu - našalio se Đoković - Na Filipa gledam kao na mlađeg brata, i uvek se trudim da mu pomognem brojnim saveta. Ako nastavi u ovom smeru iiskoristi svoju količinu talenta, doguraće i do top deset na svetu. Saradnja sa Jankom će mu dobrodoći, svi miimamo neraskidivu vezu koja je dovela do osvajanja do Dejvisa Kupa 2010, i ATPkupa ove godine - poručio je Đoković.

Novosti.rs

Komentari