NOVAK GAZI, PORUČUJE DA JE U VELIKOJ FORMI, A SAD MU JE I BORNA UKLONIO CICIPASA! Đoković sve bliže 18. Gren slemu!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NOVAK GAZI, PORUČUJE DA JE U VELIKOJ FORMI, A SAD MU JE I BORNA UKLONIO CICIPASA! Đoković sve bliže 18. Gren slemu!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković bio je zadovoljan partijom protiv Jan-Lenarda Štrufa i plasmanom u četvrto kolo. Novak je odigrao još jedan odličan meč i rivalu prepustio samo sedam gemova – 6:3, 6:3, 6:1.

Prvi reket sveta ostvario je 26. pobedu ove sezone u kojoj još nema poraz.

"Veoma dobar meč sa moje strane. U prvom setu sam došao do neophodnog brejka. U prvom gemu sam se susreo sa jednom ili dve brejk lopte, očigledno je da je tok meča mogao da bude drugačiji da sam izgubio odmah servis protiv servera kakav je Štruf", rekao je Đoković i dodao:

"Dobro sam se kretao, pronašao sam ritam i pravi put, te su drugi i treći set bili odlični."

Novak je zadovoljan formom u poslednjih nekoliko nedelja.

"Igram dobro u poslednjih nekoliko nedelja, naporno treniram, fokusiran sam na prave stvari. Nadam se najboljem. Kada se dođe na tri dobijena seta, na grend slem, znate šta vas očekuje – igrate protiv najboljih."

Đokovića u osmini finala očekuje Pablo Karenjo Busta za kojeg je rekao da je veoma dobar igrač i da, iako nema neko oružje u svojoj igri, zna da bude vrlo opasan, te mora spremno da dočeka taj duel.

Hrvatski teniser Borna Ćorić napravio je jedno od najvećih iznenađenja na ovogodišnjem Ju-Es openu i u trećem kolu savladao Stefanosa Cicipasa, ali i iolakšao put Đokoviću u finale jer je opasni Grk bio u novakovoim delu žreba. Ćorić se vratio "iz mrtvih" protiv šestog tenisera sveta jer je spasao čak šest meč lopti i na kraju trijumfovao rezultatom 6:7 (2-7), 6:4, 4:6, 7:5, 7:6 (7-4).

Hrvat i Grk odigrali su spektakularan duel na stadionu "Artur Eš" koji je trajao više od četiri i po sada i u kojem se činilo da će Stefanos izaći kao pobednik.

RTS/Teleks.info

Komentari