NOVAK I NADAL NA PRAGU NOVOG EPSKOG MEČA! Mogu li Dimitrov i Šapovalov sprečiti 55 obračun dva najveća tenisera u istoriji?!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NOVAK I NADAL NA PRAGU NOVOG EPSKOG MEČA! Mogu li Dimitrov i Šapovalov sprečiti 55 obračun dva najveća tenisera u istoriji?!

Rafael Nadal izborio je plasman u polufinale Mastersa u Parizu posle pobede nad Žo-Vilfridom Congom od 7:6 (7:4), 6:1.

Meč je trajao jedan sat i 36 minuta. U borbi za finale drugi nosilac će igrati protiv Denisa šapovalova, koji je rezultatom 6:2, 6:2 pobedio još jednog Francuza, Gaela Monfisa.

Poslednji četvrtfinalni okršaj je teniskoj publici doneo dva veoma različita seta. U prvom se vodila izjednačena borba, bez ijednog brejka (zapravo bez ijedne brejk lopte).

Međutim, sjajnu igru iz taj-brejka Nadal je nastavio u drugom setu, u kome je rivalu dopustio da osvoji samo jedna gem.

U drugom polufinalu igraće Novak Đoković i Grigor Dimitrov. Taj meč se igra od 14 časova.

Podsetimo, Novak Đoković i Rafael Nadal su do sada igrali 54 puta, a Srbin vodi 28:26. Njihovo rivalstvo je najdduže rivalstvo u istoriji tenisa (od 1968 u Open eri). I jedan i drugi su igrali sva četiri gren slem finala uzastopno. Pored rekorda po broju odigranih mečeva, Đoković i Nadal su odigrali I najviše finala iz aerije ATP Masters 100. Njihov finalni meč u Australiji 2012. Godine smatra se među najvećim svih vremena.

Teleks.info

Komentari