NOVAK I RAFA SE UJEDINILI, IMAJU ZAJEDNIČKI CILJ I TAKTIKU - DA ZAOBIĐU US OPEN! Španska ekskluziva, ovo je ono čega se Ameri najviše plaše!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NOVAK I RAFA SE UJEDINILI, IMAJU ZAJEDNIČKI CILJ I TAKTIKU - DA ZAOBIĐU US OPEN! Španska ekskluziva, ovo je ono čega se Ameri najviše plaše!

US Open, koji je zakazan za 31. avgust, mogao bi da bude otkazan kao i ostatak američke turneje kao posledica pandemije korona virusa.

Međutim, hipotetički, i da bude održan ne njemu ne bi učestvovali najbolji igrači na planeti Novak Đoković i Rafael Nadal.

Nadal je priznao 4. juna da neće ići avionom za Njujork pod uslovima u kojima se ta država nalazila u to vreme. A situacija je nešto više od mesec dana kasnije još gora.

Rafa ima posebno poštovanje prema korona virusu, a Felisiano Lopez, njegov lični prijatelj, sa kojim je osvojio Dejvis kup, objavio je da Nadal planira da igra na Mastersu u Madridu.

Turnir u Madridu, na kome Nadal može da osvoji 640 bodova jer brani polufinale poslednjeg izdanja, u službenom kalendaru nalazi se samo dan nakon završetka Grend slama u Njujorku!

Tako da gotovo nema dileme da će se Nadal, kako prenosi Telegraf, opredeliti za evropski deo sezone jer mu je cilj osvajanje 13. titule na Rolan Garosu.

Sa druge strane Novak Đoković, koji je, kako je javila Marka prošle sedmice, upozorio na poteškoće pri letenju u SAD zbog Kovida-19 i karantina, vratio se na trening u Beogradu sa Viktorom Troickim.

Obojica su testirana pozitivno tokom Adria tura. U tom smislu, Nole je juče rekao da u poslednje vreme vidi samo kritiku, vrlo zlonamernu...

- Čini mi se kao da je lov na veštice za nekim velikim imenom glavni krivac za sve!

O svom prisustvu na njujorškom Grend slemu ostavlja malu nadu:

- Nisam siguran da ću igrati na US Openu. Planiram da igram Madrid, Rim i Roland Garos u septembru - rekao je Nole.

Blic.rs

Komentari