NOVAK JE JEDINSTVEN, ALI FEDERER JE ZA SADA NAJBOLJI! Beker: Đoković me fascinira, toliko je toga osvojio, ali i dalje želi još!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NOVAK JE JEDINSTVEN, ALI FEDERER JE ZA SADA NAJBOLJI! Beker: Đoković me fascinira, toliko je toga osvojio, ali i dalje želi još!

Boris Beker se ponovo uključio u polemiku oko najboljeg tenisera svih vremena i još jednom pojasnio svoj stav.

Legendarni bivši igrač i nekadašnji trener Novaka Đokovića rekao je da kada se gledaju trofeji Rodžer Federer je svakako najuspešniji, ali to ne mora da znači i da je najbolji svih vremena.

- Ako gledate brojeve, Rodžer Federer je najuspešniji igrač. Ali igrače ne možete da uvek upoređujete kroz brojeve. Ako pitate za najboljeg svih vremena, teško je reći, jer je tenis i 70-ih, 80-ih, 90-ih različit, tako da ne možete uvek da uporedite brojeve sa tim koliko neko jeste ili je bio dobar igrač - rekao je Beker.

Boris Beker kaže da je Federer po trofejima najuspešniji.

Potom se Nemac osvrnuo na svoju saradnju sa Novakom Đokovićem.

- Novak je veliki profesionalac. On veoma vodi računa o tome kako vodi svoj život, šta jede... Veliku pažnju posvećuje jogi zbog koncetracije. To je važno za njega. Fizički je jedinstven, ali sve to se ne događa preko noći. Morate da radite na tome. Ono što me fascinira je da je on i dalje veoma gladan trofeja. Toliko je toga osvojio, ali i dalje želi još.

Boris Beker kaže da je Novak Đoković jedinstvenfoto: AP

Interesantno je da mlađa generacija tenisera koji i dalje ne mogu da ugroze "veliku trojku" i nisu još stigli do Gren slem titule, po rečima Bekera ima šanse da nadmaši Đokovića, Nadala i Federera.

- Želimo da mlađa generacija počne da osvaja najveće turnire, ali to je proces. Dominik Tim je naterao Đokovića da igra pet setova u Australiji. Ima tu još nekoliko talentovanih igrača, međutim, velika trojka je i dalje dobra. Lako je sakriti se iza Federera, Nadala i Đokovića, zato što su oni toliko dobri da vas niko neće kritikovati kad izgubite od njih. Ponekad mlađi igrači to uzimaju kao izgovor.

Mediji

Komentari