NOVAK JE NAJVEĆI IKAD, TAKVOG TENISERA VIŠE NEĆEMO VIDETI! Legendarni Pit Sampras prekinuo debatu ko je G.O.A.T! Rafa ti si drugi, a Federer tek treći...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NOVAK JE NAJVEĆI IKAD, TAKVOG TENISERA VIŠE NEĆEMO VIDETI! Legendarni Pit Sampras prekinuo debatu ko je G.O.A.T! Rafa ti si drugi, a Federer tek treći...

U debatu o tome ko je najveći teniser svih vremena uključio se i jedan od najboljih koji je ikad igrao "beli sport", Pit Sampras.

Legendarni Amerikanac i njegov rekord od šest sezona na prvom mestu ATP liste ove godine su skinuti sa trona, jer je Novak Đoković obezbedio kraj sedme kalendarske godine na vrhu.

Zbog toga, ali i mnogih drugih parametara, Sampras smatra da je Srbin definitivno "GOAT".

Sakari poslednja učesnica polufinala završnog WTA turnira

"Sedma godina, za njega, siguran sam da je to bonus na sve veliko što je ove sezone uradio. Ali, mislim da će to još više ceniti tek kada postane stariji. Učinio je to u vreme kada je igrao sa velikanima poput Rodžera ili Rafe i borio se protiv sledeće generacije tenisera na pravi način – sve u isto vreme", rekao je Sampras za "Rojters".

"Mislim da je ono što je Novak uradio u prethodnih 10 godina, osvajanje najvećih turnira, to što je bio konstantan, završavao godinu sedam puta na prvom mestu – za mene znači da je on najveći svih vremena".

Đoković je prethodne nedelje oborio novi rekord, osvojivši 37. Masters titulu u Parizu.

U Torinu se na Završnom mastersu bori za novi trofej, a počeo je pobedom nad Kasperom Rudom (2:0).

"Ja sam bio 'Taj' toliko godina, a on je bio 'Taj' još više. Bio je još konstantniji, osvojio je više važnih turnira, čak i grend slemova. Mogao bih da nastavim da pričam o njegovoj karijeri. Mislim da nećemo videti takvog ponovo", zaključio je Sampras.

Komentari