NOVAK JE PREDALEKO, JOŠ NISMO SPREMI ZA NJEGA! Možda za tri ili četiri godine mi mlađi svrgnemo njega i Rafu sa trona, sada to ne možemo!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NOVAK JE PREDALEKO, JOŠ NISMO SPREMI ZA NJEGA! Možda za tri ili četiri godine mi mlađi svrgnemo njega i Rafu sa trona, sada to ne možemo!

Već neko vreme se priča o novoj generaciji tenisera koji bi mogli da ugroze teniski vrh.

U trenutku dok su Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer propustili takmiečenje na Mastersu u Majamiju mlađa garda se između sebe "potukla" za prvog njihovog izazivača.

Poljak Hubert Hurkač je osvojio trofej na Floridi ispred Janika Sinera iz Italije, jednog od predvodnika nove generacije.

Upravo je Siner govorio koliko su daleko od "velike trojke".

"Nova generacije mora da dokaže da može da pobedi 'veliku trojku", oni možda mogu da izgube jedan ili dva meča. Nova generacija, ono što mogu da vidim, nije spremna da ih pobeđuje stalno. Možda će to biti za dve ili pet godina, ne znam", rekao je Siner.

Siner priznaje da mora mnogo da radi.

"Mogu još puno da naučim. Napredak u igri je najvažnija stvar. Moram da poboljšam svaki detalj, kako mentalni, tako i fizički. Nisam igrač koji će se zadovoljiti finalom, već da bih osvajao turnire", zaključio je 19-godišnji Italijan.

B92.net

Komentari