NOVAK JE VEĆ SAD NAJBOLJI SVIH VREMENA! Možeta ga mrziti, nipodoštavati, ma šta god hoćete, ALI REZULATATI I BROJKE NE LAŽU!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • NOVAK JE VEĆ SAD NAJBOLJI SVIH VREMENA! Možeta ga mrziti, nipodoštavati, ma šta god hoćete, ALI REZULATATI I BROJKE NE LAŽU!

Ugledni Eurosport napravio je analizu i objasnio da srpski teniser Novak Đoković već sada može da se nazove najboljim u istoriji tog sporta, bez obzira što Rodžer Federer ima više titula.

U tekstu Desmonda Kejna navodi se da Đoković nije toliko omiljen kao Federer, ali da to ne bi smelo nikoga da "zaslepi" i da trenutno svetski broj dva ima adute za naslov najboljeg svih vremena.

"Federer ima najviše grend slemova, ali postoje ozbiljni argumenti da je Đoković najbolji u istoriji. Ponekad srce vidi ono što je oku nevidljivo. Federer je globalno voljen, poštovan kao sportski svetac i kroz prizmu popularnosti najbolji svih vremena. Dao je tenisu duhovni element, osećaj većeg značenja, ali je nekima teško da možda neće moći da završi karijeru kao najbolji", piše Eurosport.

Kada je Federer 2018. godine na Australijan openu osvojio 20. grend slem titulu mnogi su mislili da samo Rafael Nadal može da ga stigne, navodi autor.

"Đoković je ispao od Hjeon Čunga, trudio se da se oporavi od povrede lakta, a onda je neslavno izgubio i od Marka Čekinata na Rolan Garosu. Oporavak Beograđanina od tada bio je izvanredan i možda će doneti odlučujući trenutak u istoriji tenisa. Četiri grend slema od poslednjih šest katapultirali su ga na brojku od 16. Odjednom se nije video vrh svoje ere, već celog vremena".

Dalje se navodi da je pobeda srpskog asa nad Nadalom u finalu ovogodišnjeg Australijan opena brutalna demonstracija njegove veličine.

"Osvojio je 56 od 59 servis poena, uz 34 vinera i samo devet grešaka. Da je Federer to uradio Nadalu već bi bili naslovi da je najbolji svih vremena, ali kada Đoković uradi isto - ne doživljava se na isti način".

Kejn piše da ako je "Đoković drugi kada je u pitanju stil i život izvan terena, itekako je blizu prvog kada se govori o najboljem u suštini".

"Đoković može da odigra svaki udarac iz Federerovog arsenala, može da osvoji teške poene isto kao Federer, a krasi ga i atletizam koji u tenisu još nije viđen. Takođe, čvrsto je u trci za Federerom i Nadalom po broju grend slem trofeja. Da nije dosadnog Đokovića, Federer bi danas već bio proglašen najboljim teniserom svih vremena", zaključuje se u tekstu u kome se konstatuje da Đoković može do GS rekorda ukoliko ga posluži zdravlje.

Teleks.info/Tanjug

Komentari