NOVAK LAGANO U TREĆEM KOLU, ALI DUCI IGRA KAO ZMAJ, ODUVAO JE SA TERENA POLMASA! Neka se spreme Nišioka i Švarcman

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • NOVAK LAGANO U TREĆEM KOLU, ALI DUCI IGRA KAO ZMAJ, ODUVAO JE SA TERENA POLMASA! Neka se spreme Nišioka i Švarcman

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ubedljivo je nadigrao Japanca Tacumu Ita sa 3:0 (6:1;6,4;6;2) u meču drugog kola na Australijen openu. Đokovićev rival u trećem kolu opet će biti Japanac Jošihiro Nišioka koji je u tri seta dobio ranije Danijela Evansa.

Već na samom startu meča Đoković je osvojio brejk i poveo sa 3:0, Ito je uspeo da osvoji svoj drugi servis gem ali je potom Novak ubedljivo osvojio set načinivši još jedan brejk za 6:1.

U drugom gemu je Japanac uspeo da nešto bolje odgovori drugom najboljem teniseru sveta ali samo do devetog gema kada Đoković osvaja brejk za dođstvo od 2:0 u meču. Potom ni u trećem gemu nije bilo dileme hoće li Ito uspeti da se vrati u meč i Novak ubedljivo prolazi u naredno kolo Australijen opena.

Bio je to prvi duel između drugoplasiranog i 146. igrača sveta po rangu na ATP listi.

Đokovićev rival u trećem kolu opet će biti Japanac Jošihiro Nišioka koji je u tri seta dobio ranije Danijela Evansa.

Dušan Lajović rutinski do trećeg kola

Srpski teniser Dušan Lajović ubedljivo nadigrao Marka Polmasa sa 3:0 (6:1;6:4;6:3) i plasirao se u treće kolo Australijan opena. U trećem kolu Lajović će se sresti sa Argentincem Dijegom Švarcmanom koji je eliminisao Alehandra Davidoviča Fokina.

Posle pobede u prvom kolu Dušan Lajović je nastavio uspešnu seriju na Australijan openu rutinski nadigravši domaćeg tenisera Marka Polmasa.

Naš teniser, koji je trenutno na 27 poziciji liste svetskih tenisera, od samog starta meča je samouvereno ušao u duel i demonstrirao nadmoćnost nad suparnikom koji je trenutno na 133. poziciji.

Sa dva osvojena brejka Dušan dobija prvi set sa 6:0, a Polmas tek u drugom uspeva da delimično pruži ravnopravan otpor ali Lajović u finišu osvaja i drugi set sa 6:4.Na početku trećeg seta Dušan opet brejkom osvaja prednost koju potom rutinski pretvara u konačnih 6:3 i pobedu u meču sa 3:0.

U prvom međusobnom duelu ovih suparnika Lajović je slavio posle sat i 54 minuta igre.

U trećem kolu Dušan Lajović će se sresti sa Argentincem Dijegom Švarcmanom koji je eliminisao Alehandra Davidoviča Fokina. Lajović i Švarcman igrali su do sada tri puta, a Argentinac ima jednu pobedu više.

RTS/Teleks.info

Komentari