NOVAK NEĆE NA ROLAN GAROS, U FRANCUSKOJ SPORT NIJE U PRVOM PLANU! Šta reći, ima li kraja ovome?!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • NOVAK NEĆE NA ROLAN GAROS, U FRANCUSKOJ SPORT NIJE U PRVOM PLANU! Šta reći, ima li kraja ovome?!

U Francuskoj je zbog korone sport trenutno u drugom planu, što znači da bi moglo da dođe do odlaganja, a možda i otkazivanja prestižnog teniskog grend slem turnira Rolan Garosa.

Ministraka sporta u Francuskoj Roksana Marasineanu izjavila je da situacija nije dobra i da će doći do pregovora sa teniskom federacijom oko održavanja Otvorenog prvenstva Francuske.

"Sport neće biti prioritet u našem društvu. U razgovoru smo sa Francuskom teniskom federacijom kako bismo videli da li je nužno da promenimo datum Rolan Garosa. Iako je sport na visokom nivou u Francuskoj za sada očuvan, pokušavamo da maksimalno ograničimo rizike od širenja virusa u profesionalnom sportu, a situacija nikako nije dobra", rekla je Marasineanu za državni radio.

Prvobitno, Rolan Garos je trebalo da se igra od 23. maja do 6. juna međutim Francuska je ušla u treću nacionalnu blokadu.

Prvi reket sveta Novak Đoković za parisku šljaku trebalo je da počne da se priprema u Monte Karlu i Beogradu, ali sada je upitno hoće li i kada do te šljake doći.

Prošlogodišnji šampion koji brani titulu je španski teniski kralj Rafael Nadal koji ima rekordnih 13 trofeja u Parizu.

Mondo

Komentari