NOVAK NEĆE RIZIKOVATI, IGRAĆE OZI OPEN! Direktor Gren slema u Melburnu spušta loptu, verije da će Srbin biti na turniru!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NOVAK NEĆE RIZIKOVATI, IGRAĆE OZI OPEN! Direktor Gren slema u Melburnu spušta loptu, verije da će Srbin biti na turniru!

Kreg Tajli, direktor Australijan opena, dao je naznake da bi Novak Đoković mogao da se pojavi u Melburnu.

On je u razgovoru za "SEN radio" poručio da se i dalje nada da će svetski broj jedan učestvovati na prvom grend slemu sezone.

Tajli, koji je pre nekoliko dana obelodanio da će uslov za učešće na turniru u Melburn parku biti da su teniseri vakcinisani, veruje da Novak ne želi da propusti veliki događaj.

"On svoj medicinski status nije podelio ni sa kim. On veruje da je to duboko privatna stvar i da bi ljudi trebalo da imaju pravo izbora. Novak je osvojio devet titula na Australijan openu i siguran sam da želi i desetu. Ima 20 slemova kao Rafa Nadal, koji dolazi, i Rodžer Federer, tako da će neko od njih prestići ostale. Mislim da Novak neće želeti da prepusti taj rekord nekom drugom. Jedna stvar je sigurna, ako bude igrao ovde u januaru, to znači da je vakcinisan", rekao je Tajli.

Novak, koji je trenutno sa timom Srbije u Insbruku, na turniru Dejvis kupa, još se nije oglasio da li će igrati u Melburnu.

Dok se ta odluka očekuje veoma brzo, Tajli je napomenuo da se 85 odsto tenisera vakcinisalo i da on očekuje da taj broj bude između 95 i 100 odsto u januaru.

"Imamo veliku ulogu u tome jer smo vakcinaciju stavili kao zahtev da bi se igralo u Australiji", dodao je Tajli.

Kada je reč o turnirima pre Australijan opena, sve kreće prvog dana januara, u Sidneju, gde će se igrati ATP Kup.

Kombinovani ATP-WTA turnir u Sidneju, sledi posle toga, a prve nedelje u 2022. igraće se i u Adelejdu.

U Melburnu će biti organizovana tri turnira, dva za teniserke i jedan za tenisere, u periodu od 3. do 9. januara.

Australijan open se održava od 17. do 30. januara.

B92.net

Komentari