NOVAK NIJE ŽELEO DA SE NA TRON VRATI BEZ BORBE, ALI…! Španci tvrda da Nadal neće igrati u Londonu! PRESUDA PADA DANAS!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NOVAK NIJE ŽELEO DA SE NA TRON VRATI BEZ BORBE, ALI…! Španci tvrda da Nadal neće igrati u Londonu! PRESUDA PADA DANAS!

Teniski klasik za kraj sezone, ili ništa od toga? Pitanje, koje muči sve zaljubljenike u “beli sport”. Rafael Nadal i Novak Đoković poslednji čin, ako se pitaju Španci ništa od toga. Španski mediji pišu da “bik sa Majorke” propušta završni turnir u Londonu.

Podsećanja radi, Nadal je predao polufinale Mastersa u Parizu Denisu Šapovalovu zbog povrede trbušnog zida, a teško da će se oporaviti i do Londona, ako je verovati medijima na Pirinejskom poluostrvu.

Povreda je očigledno veoma nezgodna, kakve uglavnom i jesu kada napuknu abdominalni mišići jer učestvuju u bukvalno svakom pokretu tela. Nadal razmišlja čak i da odustane od Londona, a konačnu odluku doneće u utorak, pred žrebanje za završni masters.

Prvi testovi koji su obavljeni u nedelju, nisu dali jasnu sliku o stanju povređenog abdominalnog mišića. Rezultati sa pregleda će biti prosleđeni Nadalovom doktoru, Anhelu Ruisu Kotoru koji je odlučiti da li on može da igra ili ne.

U pitanju je slična povreda zbog koje je propustio ATP tur finale prošle godine.

"Da se nisam povukao u meču sa Šapovalovim, ne bi bilo dobro. Prošao sam istu priču ranije, zato su lekari preporučili pauzu. Ne smem sebi da dozvolim da pravim pogrešne poteze. Cilj je da se oporavaim, ali se nadam da ću biti u stanju da igram u Londonu, to mi je cilj", rekao je Nadal pre odlaska iz Pariza.

Ukoliko odustane od takmičenja, u britanskoj prestonici će zaigrati njegov sunarodnik Roberto Bautosa Agut kao prva zamena.

Podsetimo, Đoković bi mogao bi da se vrati na čelnu poziciju ATP liste, odnosno na istoj da okonča godinu, pod uslovom da Nadal, koji je zbog povrede odustao od polufinala u Parizu, ne dođe do finala, a Novak osvoji titulu u Londonu. Nema govora da će Srbinu da bude put drastično olakšan ako se Nadal ne pojavi u Engleskoj.

Novosti.rs

Komentari