NOVAK OSTAJE SAM, SLEDI STRMOGLAV PAD RAFE I RODŽERA! Đokoviću predeviđaju tri Gren slema u 2021. i finale Rolan Garosa…

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • NOVAK OSTAJE SAM, SLEDI STRMOGLAV PAD RAFE I RODŽERA! Đokoviću predeviđaju tri Gren slema u 2021. i finale Rolan Garosa…

Novak Đoković je oborio pregršt rekorda u sezoni iza nas, a završio je i kao ubedljivo prvi na ATP listi.

On je u ovoj sezoni bio daleko ispred Rodžera Federera i Rafaela Nadala, ali ugledni "Tenis konekted" je sada izašao sa prognozom koja govori da će u 2021. godini srpski teniser dominirati još više.

U analizi pred novu sezonu na ovom sajtu tvrde da će Novak i na kraju naredne godine biti prvi na ATP listi, dok će Nadal i Federer znatno pasti.

"Đoković je i dalje favorit da pobedi u Australiji, Njujorku i Vimbldonu. I dalje je sposoban da u Francuskoj dođe do finala i znamo da će završiti kao prvi na ATP listi na kraju godine sedmi put zaredom. Iako će u Aprilu imati 34 godine ja zaista ne vidim nikoga no može da ga zbaci sa trona", piše u analizi.

Ovo je verovatno očekivani deo analize, ali onda idu smela predviđanja. Smatra se da će Dominik Tim završiti sledeću sezonu kao drugi reket sveta, a da će Danil Medvedev biti treći. Rafael Nadal se stavlja tek na četvrto mesto!

"Skraćena sezona je pomogla Nadalu, ostao je svež i promena termina Rolan Garosa ga nimalo nije poremetila. Nije izgledao sjajno na mastersima u Parizu i London. Nadal će ostati favorit da usvoji 21. grend slem i da postane (za sada) najtrofejniji grend-slem igrač na planeti", navodi se u objašnjenju.

Lista potom sadrži imena Cicipasa, Zvereva i Rubljeva, a tek na osmom mestu dolazi Rodžer Federer!

"Ovo je bila godina odmora za Rodžera Federera, a njegovi bodovi iz 2019. su ostali netaknuti. Veliki Federer ne postaje mlađi i napuniće 40 u avgustu. Iznenadiću se ako odigra više od osam turnira naredne godine i moraće da kalkuliše kako bi završio u top 10. Da li Federer može da osvoji grend slem? Verovatno ne", piše u ovoj analizi.

Mondo

Komentari