NOVAK PRIORITET U 2020. NISU GREND SLEMOVI! Naravno, napašće svaki od njih, PRVA ŽELJA JE MEDALJA NA OLIMPIJADI!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • NOVAK PRIORITET U 2020. NISU GREND SLEMOVI! Naravno, napašće svaki od njih, PRVA ŽELJA JE MEDALJA NA OLIMPIJADI!

Novak Đoković je više puta u poslednje vreme poručio da mu je jedan od glavnih ciljeva u narednoj godini osvajanje medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju. Najbolji srpski teniser koji je u finišu upravo završene sezone ispustio prvo mesto na ATP listi spremio je plan priprema i program za sledeću sezonu, a učešće na najvećem sportskom događaju u Tokiju će mu biti jedan od prioriteta.

- Uvek sam uživao igranju na Olimpijskim igrama i predstavljanju svoje zemlje i na Dejvis kupu. Jedan od mojih snova je medalja u Tokiju 2020 - rekao je Đoković za zvanični sajt ITF.

Drugi reket sveta ima jednu bronzu sa Olimpijskih igara u Pekingu, dok je u Londonu 2012. bio četvrti, a u Rio de Žaneiru 2016. je neočekivano ispao do Del Potra u prvom kolu što je bila svojevrsna senzacija.

- Uvek nađem ekstra motivaciju i maksimum kada predstavljam svoju zemlju. Olimpijske igre su događaj sa najviše istorije. Mogućnost da budem okružen najvećim svetskim sportistima, vidim kako se takmiče na najvećem sportskom takmičenju na svetu su čast i privilegija, i nadam se da mogu da izvučem inspiraciju iz toga. Nadam se da ću biti zdrav i u dobroj formi i moći da se borim za medalju.

Zbog neuspeha u Riju 2016. godine sada je dodatno motivisan da se iskupi i nadoknadi propušteno.

- Na žalost moje poslednje Olimpijske oigre sam prerano završio. Bio sam povređen. Veoma sam zadovoljan iskustvom na nedavnom turniru u Tokiju. Uživao sam u uslovima i nadam se novom sjajnom iskustvu na terenu, ali i u Olimpijskom selu je je veoma specijalno - poručio je Novak.

SD/Teleks.info

Komentari