NOVAK RUŠI FEDERERA NA DAN ŽENA! POZNAT DATUM KADA ĐOKOVIĆ ULAZI U ISTORIJU! Rodžer može samo da gleda kako ga Srbin otresa!

    foto: Printskrin/Fotoiliustracija
    Podeli
  • NOVAK RUŠI FEDERERA NA DAN ŽENA! POZNAT DATUM KADA ĐOKOVIĆ ULAZI U ISTORIJU! Rodžer može samo da gleda kako ga Srbin otresa!

Obaranje rekorda po grend slem titulama i nedeljama na vrhu ATP liste je i dalje cilj, uprkos slabijoj jeseni i neočekivanim rezultatima na Ju-Es openu (diskvalifikovan) i Rolan Garosu (izgubio u finalu).

To je stav Novaka Đokovića, i ne odriče ga se. Da li će ispuniti zacrtano? To najviše zavisi od njega samog, mada prestizanje Rodžerovih 310 sedmica deluje mnogo realnije nego četiri uzastopna trofeja sa najvećih turnira.

Pre svega zato što je Novak započeo 290. nedelju vladavine na čelu muškog teniskog karavana i na tom mestu će završiti tekuću godinu. Bodovnu razliku nad Nadalom će samo uvećati učestvovanjem na turniru serije 500 u Beču (igraće i Tim, Cicipas, Medvedev...), kao i eventualnim prolaskom grupe na završnom turniru u Londonu (prošle ispao u grupi).

Pošto će ATP, najverovatnije, primeniti pravilo o računanju bodova koje je i sada na snazi (računa se bolji rezultat iz dve poslednje godine) sve do 8. marta, Novak će baš tada srušiti Rodžera, ako ostane prvi.

Ipak, zvanje tenisera sa najviše grend slema pehara, zasada, mnogo teže je dostižno, nego što je to bio slučaj početkom septembra. Tada je utisak bio da će 18. recka doći posle dominacije na grend slemu u Njujorku, a da bi na krilima tih rezultata mogao konačno i da padne Rafa u finalu Pariza.

Viša sila i slabije izdanje u nedelju su uticali da to ne bude tako, ali daleko od toga da je Novak otpisan, i priliku za ispravak imaće već početkom naredne godine na "svom" Australijan openu.

Novosti.rs

Komentari