NOVAK SE I NE SPREMA ZA RAFU ILI FEDERERA, ZNA ON DA SU MU PROTIVNICI MEDVEDEV, ZVEREV, CICIPAS... Slavna Belgijanka srušila veliku trojku tenisa!

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • NOVAK SE I NE SPREMA ZA RAFU ILI FEDERERA, ZNA ON DA SU MU PROTIVNICI MEDVEDEV, ZVEREV, CICIPAS... Slavna Belgijanka srušila veliku trojku tenisa!

Legendarna Žistin Enan nije iznenađena odlukom Rafaela Nadala da završi sezonu, a smatra da povlačenje španskog tenisera neće uticati na stav Novaka Đokovića pred početak US Opena.

Nadal je u petak saopštio da neće više igrati ove godine zbog povrede stopala koja ga muči već neko vreme. To znači da ni ove sezone neće učestvovati na US Openu.

„Nije to veliko iznenađenje, jer smo znali da može da se dogodi. Već posle Rolan Garosa bilo je jasno da fizički nije najspremniji. Ovo sada povlači mnogo pitanja o njegovoj budućnosti. Ovi momci su sve stariji. Možemo videti i šta se sa Rodžerom dešava, postaje sve teže vratiti se“, rekla je Enan.

„Takođe, nova generacija je sve bolja i Rafa mora da bude u najboljoj formi ako želi da se takmiči. Kada dolazi na grend slemove, on dolazi da bi ih osvajao, a trenutno nije u stanju da to uradi“.

Na takmičenju u Njujorku neće biti ni Dominika Tima ni Rodžera Federera. Za prvog favorita već slovi Novak Đoković, koji je osvojio prethodna tri grend slema ove sezone, a pominju se još Danil Medvedev, Aleksandar Zverev…

„Novak je svestan da mu Rodžer i Rafa ne bi ni bili najveći rivali. U ovom slučaju, Rafi bi bilo teško da dostigne vrhunsku formu i bude prepreka Novaku, koji ima mnogo samopouzdanja, uprkos porazu na Olimpijskim igrama. Mislim da ovo ne menja mnogo toga za Đokovića, jer on zna da će morati da pobedi druge dobre igrače i da mora da ostane koncentrisan na sebe“.

US Open počinje 30. avgusta i trajaće do 12. septembra.

SK

Komentari