NOVAK SE SPREMA DA UZME MERU I SAMPRASU, NADAL ĆE UČINITI SVE DA GA SPREČI! Svet na nogama, ovakva teniska završnica nije viđena godinama!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NOVAK SE SPREMA DA UZME MERU I SAMPRASU, NADAL ĆE UČINITI SVE DA GA SPREČI! Svet na nogama, ovakva teniska završnica nije viđena godinama!

Obračun za prvo mesto Novak Đoković I Rafael Nadal mogli bi da imaju na završnom ATP turniru u Londonu (10-17. novembar).

Novak će tu braniti 1.000 poena iz prošle godine kada je igrao finale, dok će Nadal u prestonici Velike Britanije moći samo bodovno da profitira, jer je prošle godine preskočio i to okupljanje.

Naravno, neophodni je da Đoković prethodno odbrani poene u Šangaju, gde je osvojio pehar i 1.000 poena. Za razliku od njega, Španac je odlučio da propusti ovaj turnir na kome nije učestvovao ni prošle godine, pa samim tim ne brani nijedan poen

Nadal će, kako sada stvari stoje, napasti masters pehar u Parizu (28. oktobar - 3. novembar) i 1.000 poena, s obzirom na to da je prošle jeseni zaobišao Grad svetlosti. Novak u Parizu brani 600 poena, jer je3 igrao finale ovog mastersa!

Ukoliko Novak preskoči sve te prepreke zadržače prvo mesto na ATP listi, ali što je još važnije bio bi mu otvoren put do drugog mesta na večnoj listi na kojoj je Pit Sampras (286 nedelja), koga bi mogao da prestigne neposredno pred početak prvog grend slem turnira u sledećoj godini, Australijen opena.

Novosti/Teleks.info

Komentari