NOVAKA SAMO ČUDO MOŽE SPASTI OD NADALA, Rafa ima priliku da preuzme tron već u Parizu?! Prednost Đokovića samo 320 poena!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NOVAKA SAMO ČUDO MOŽE SPASTI OD NADALA, Rafa ima priliku da preuzme tron već u Parizu?! Prednost Đokovića samo 320 poena!

Srpski teniser Novak Đoković porazom od Grka Stefanosa Cicipasa u četvrtfinalu Mastersa u Šangaju, gde je branio titulu, izgubio je 820 bodova i ugrozio prvo mesto na ATP listi. Na predstojećim turnirima u Parizu i Londonu Novak će braniti osvojene bodove dok ih Nadal može samo osvajati i dodavati svom skoru.

Svetski broj jedan posle poraza u Šangaju sada ima 9.545 bodova i samo 320 više od prvog pratioca Rafaela Nadala iz Španije.

Problem za srpskog asa predstavlja što će do kraja sezone morati da brani finala iz Pariza i Završnog mastersa u Londonu, za razliku od Nadala koji je prošle godine propustio oba turnira i može samo da skuplja bodove.

Masters u Parizu na programu je od 26. oktobra do 3. novembra, a u Londonu od 10. do 18. novembra.

Grčki teniser Stefanos Cicipas priredio je iznenađenje i savladao najboljeg tenisera Novaka Đokovića sa 2:1 po setovima 3:6, 7:5, 6:3 u četvrtfinalu turnira u Šangaju.U borbi za finale Cicipas će se sresti sa prvim polufinalistom Danilom Medvedevim koji je eliminisao Fabija Fonjinija.

Početak meča nije nagoveštavao Novakov poraz. Već na startu Đoković je oduzeo prvi servis gem Cicipasu i stekao prednost koju je potom bez većih problema održao do kraja za 6:3 i vođstvo od 1:0 posle prvog seta.

U nastavku suparnici održavaju ravnopravanu igru u žestokoj borbi, a u prvom delu drugog seta Cicipas osvaja čak tri brejk šanse koje ne uspeva da realizuje u prednost. U finišu seta na 6:5 za Cicipasa na servis Đokovića, Grk osvaja novu brejk šansu koju realizuje za osvajanje seta sa 5:7 i izjednačenje od 1:1 u setovima.

U odlučujućem setu Cicipas uspeva da načini brejk na drugom servis gemu Đokovića i obezbeđuje prednost koju pretvara u osvajanje odlučujućeg gema sa 6:3 i osvajanje plasmana u polufinale.

Mediji/Teleks.info

Komentari