NOVAKU PUKAO FILM, MOŽDA NEĆE U AUSTRALIJU! Licitacija o tome da li je vakcinisan ili ne iznervirala Đokovića!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NOVAKU PUKAO FILM, MOŽDA NEĆE U AUSTRALIJU! Licitacija o tome da li je vakcinisan ili ne iznervirala Đokovića!

Prvi reket sveta Novak Đoković zabrinuo je Srbiju rečima da možda neće igrati na Australijan Openu.

Nole je celokupnu situaciju na najmanjem kontinentu opisao kao komplikovanu, a diskutabilno je kakvi će propisi važiti u januaru, iz ugla pandemije koronavirusa.

Sve više Crnogoraca se bogati trgovanjem na internetu. Otkrili smo kako

- Glavni problem je taj, što ako ste u avionu sa osobom koja je pozitivna, bilo da ste vakcinisani ili ne, automatski morate da idete 14 dana u sobu. To se desilo i Viktoru Troickom u januru ove godine. Ne samo njemu, već i 70 igrača je moralo u karantin. Sa dosta igača sam razgovarao i to je nešto što je svima ostalo u lošem sećanju. Voleo bih kada bi se igrači malo više udružili, da li kroz PTPA ili nešto nezavisno ili kroz ATP ili VTA, samo da na neki način i mi budemo relevantni u nekom procesu odlučivanja. Sada, osećam da se igrači uopšte ne pitaju ni za šta. Što se ne razlikuje mnogo od prošlosti kako su se stvari radile, ne samo za Australiju nego uopšte za mnoge drue turnire, da ne ulazim sada u detalje. Ne znam da li ću ići u Australiju, ne znam šta se dešava. Trenutno, situacija uopšte nije dobra - izjavio je Đoković za "Blic", pa dodao:

- Nije nam dobro iskustvo bilo, Viktoru je, na primer, bilo baš teško. Mi smo imali taj karantin u kojem smo mogli da treniramo, ali ako čovek ne može da trenira, onda... Profesionalnog sportistu da stavite u tu vrstu karantina da ne može da izađe iz sobe, a onda da očekujete od njega da će da igra na nekom nivou, zaista... A da ne pričamo o povećanom riziku od povrede kojih je bilo mnogo, uključujući i mene na ovogodišnjem Australijan openu. Ako ostanu takvi uslovi, mislim da će mnogo igrača baš dobro razmisliti da li će ići ili ne. Na kraju krajeva, finansijski, odnosno ekonomski aspekt je onaj koji odlučuje kod mnogo igrača.

Đoković nije mogao da iznese konačan sud o nastupu na prvom Grend slemu naredne sezone.

- U celoj ovoj širini stvari, ja još ne znam da li ću igrati u Melburnu. Ne znam koji će mi biti raspored. Ima previše nagađanja. Mediji mnogo nagađaju i to mi je jako zasmetalo. Nisam se oglašavao previše zato što je svako pravio neke pretpostavke na osnovu onoga što sam rekao pre godinu dana. Jedna te ista stvar se vrti i mnogo se pravi razdor u društvu, ne samo u sportskom, nego u celom društvu, između onih koji su nevakcinisani i vakcinisani. I to je stvarno strašno. Da smo mi spali na to da nekoga diskriminišemo ako želi da odluči za sebe ovako ili onako, da li hoće ili neće da se vakciniše. To je stvarno... Jako sam razočaran društvom svetskim u ovom trenutku i načinu na koji mediji prenose i vrše pritiske na sve ljude. Ima previše nejasnoća, previše nekih informacija koje i nisu validne, pa se pokažu da jesu, pa nisu, dosta se sve menja - jasan je Novak Đoković.



Podsetimo, srpski šampion je u tekućoj sezoni osvojio tri pehara na najvećim turnirima, uključujući i Otvoreno prvenstvo Australije.

Republika

Komentari