NOVAKU ZLATNA VIZA, A KONJU DALI IME NADAL! Istina konj je danas prvi favorit na Knentaki trci… ŠTO BI REKLI, SVAKOM PO ZASLUGAMA!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NOVAKU ZLATNA VIZA, A KONJU DALI IME NADAL! Istina konj je danas prvi favorit na Knentaki trci… ŠTO BI REKLI, SVAKOM PO ZASLUGAMA!

Novak Đoković je, zajedno sa Kristijanom Ronaldom, dobio veliki poklon od vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Naime, šeik Mohamed bin Rašid, predsednik vlade i prvi čovek Dubaija, doneo je odluku da Đoković, Ronaldo i još oko 400 investitora i poslovnih ljudi, dobiju "zlatnu vizu".

Ona, za razliku od klasičnih viza za ulazak naših građana u UAE, kojima se dozvoljava jedan ulazak i 30 dana boravka, predviđa da Đoković može narednih deset godina kada god poželi i koliko god poželi da bude u toj zemlji.

Novak se, inače, često odaziva pozivu tamošnjih teniskih čelnika, pa nastupa na ATP turniru u Dubaiju, ali i revijalnom Mubadala svetskom teniskom šampionatu, u Abu Dabiju.

Pored 400 već podeljenih "zlatnih viza", šeik Mohamed je istakao da će ukupno 6.800 osoba iz 70 država, čije se bogatstvo procenjuje na 25 milijardi evra, dobiti ovu povlasticu.

Što se tiče ostalih tenisera, poklon je dobio i Rafael Nadal, ali - u vidu imena konja. Naime, ispostavilo se ovih dana da je jedno žrebe u aprilu 2017. nazvano po čuvenom španskom teniseru, a upravo taj mladi konj "Nadal" - sada je favorit broj 1 za prvo mesto na najpoznatijoj trci konja u Americi, Kentaki derbiju.

Održava se čak 146. put i to tradicionalno, prve subote u maju, kao kruna dvonedeljnog "Kentaki derbi festivala". Prvo mesto donosi nagradu od 1,86 miliona američkih dolara.

Blic

Komentari