OVO BAŠ ZANIMA NOVAKA! NADAL JE IMAO DOSTA SREĆE, NE ZNA SE KOLIKO ĆE JOŠ IGRATI! Rafa manje trenira, ali je intenzitet mečeva veći!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • OVO BAŠ ZANIMA NOVAKA! NADAL JE IMAO DOSTA SREĆE, NE ZNA SE KOLIKO ĆE JOŠ IGRATI! Rafa manje trenira, ali je intenzitet mečeva veći!

Teniski trener Fransisko Rođ govorio je o zdravstvenom stanju Rafaela Nadala.

Rođ se osvrnuo na Rafin nestvaran uspeh na Dejvis kupu i analizirao pripremu za narednu sezonu.

Nadal je zabeležio osam pobeda u šest dana u Madridu i doneo Španiji popularnu "Salataru".

"Mislim da je to bio veliki uspeh. Igrao je mnogo mečeva i imao dosta sreće da mu telo to izdrži. On sada ima problem sa povredom leve šake i odmoriće neko vreme. Ta povreda ga je naterala da malo drugačije udara forhend tokom nekih mečeva. Sada prima tretmane, a u decembru će igrati egzibiciju u Abu Dabiju i 28. će otputovati u Australiju", rekao je Rođ za "Tennis World USA".

Bivši španski teniser je objasnio na šta Nadal mora da se fokusira.

"On uvek mora da napreduje, malo u volejima, u traženju vinera iz forhenda, ali i u riternima. Nije moguće reći koliko će još igrati na Turu, ali mislim još dve-tri godine. Sada manje trenira, ali je intenzitet mečeva veći nego ikada", dodao je Rođ.

Rođ nije imao konkretan odgovor na pitanje da li će neko od "buduće generacije" tokom 2020. osvojiti Grend slem.

"To će biti teško. Ove godine najviše su napredovali Stefanos Cicipas i Danil Medvedev. Grk bi mogao da uradi nešto veliko. Medvedevu će naredna sezona možda biti dodatno otežana jer sada svi misle da on može da igra na neverovatnom nivou, a mislim da ne može na šljaci i travi", zaključio je Rođ.

B92.net

Komentari