RAFA I FEDERER SU ŽELELI DA ČUJU SVE OSIM OVOG! Novak ne misli da stane, igraće još godinama, A TO ZNAČI SAMO JEDNO - PADAJU SVI REKORDI!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • RAFA I FEDERER SU ŽELELI DA ČUJU SVE OSIM OVOG! Novak ne misli da stane, igraće još godinama, A TO ZNAČI SAMO JEDNO - PADAJU SVI REKORDI!

Novak Đoković ne samo da je trijumfalno započeo s nastupima na Završnom mastersu u Torinu, već je tamo uradio nešto što bi moglo da dovede do njegove potpune dominacije u tenisu.

Podsetimo, Đoković je u prvom kolu takmičenja po grupama savladao Kaspera Ruda posle zanimljive borbe, i krenuo da istorijski, šesti put dođe do trofeja, čime bi se izjednačio sa aktuelnim rekorderom, Rodžerom Federerom.

Ali, uradio je još nešto.

Posle emotivnog nastupa zbog rekordne, sedme titule namenjene najboljem igraču u jednoj kalendarskoj godini, govorio je i o samom meču sa Norvežninom, a onda dodao sledeće:

- Iskreno, nadam se da ću igrati tenis još par godina.

Par na srpskom, znači "dva", "dve", mada mnogi to nepravilno koriste i kada žele da navedu "tri ili četiri" stvari. No, ova izjava svakako znači da Nole ne namerava uskoro da stane. A nastavi li da igra do 2023, oboriće maltene "sve živo" što od rekorda još drže njegovi najveći takmaci, Federer i Rafael Nadal.

Naime, obojica Novakovih rivala trenutno pauziraju zbog operacija, a i pitanje je kako će po povratku igrati 40-godišnji Švajcarac, odnosno Rafa kog muči retka bolest kostiju. S njima dvojicom Srbin deli rekord po broju grend slem titula, sva trojica su ih osvojili po 20, no ne samo to.

Đoković već drži neke rekorde koje bi pomenuti rivali mogli da dostignu. Teoretski više nego praktično.

Najviše godina je Nole priveo kraju kao najbolji teniser (7), drži rekord u nedeljama na čelu ATP liste (347), vlasnik je najvećeg broja titula sa turnira serije 1.000 (37), jedini ima sve masterse, i to dvaput...

Mogao bi u naredne dve godine da značajno odmakne Federeru i Nadalu po grend slem titulama, mogao bi da sačuva prednost u odnosu na obojicu u međusobnim susretima (vodi sa 30:28 protiv Španca, a sa 27:23 protiv Švajcarca), ali ne samo to.

Juriš na rekorde rivala

Mogao bi Nole sa dve titule na Vimbldonu da stigne Federerov rekord od osam, da novom titulom na Indijan Velsu obori Švajcarčev rekord od pet pehara, mogao bi u Madridu da sa dve titule izjednači Nadalov učinak od pet, da Španca pretekne u Kanadi gde Rafa fodi sa 5:4 u peharima, mogao bi da nadmaši Nadalov rekord po učinku u odigranim mečevima (Španac ima 83,5% pobeda, Nole 83,4%).

A ako na sve to Nole "produži" s igranjem do leta 2024 i, kako je to izjavio posle Olimpijskih igara u Tokiju, proba da zlato koje mu nedostaje osvoji u Parizu, onda je jasno - koliko ova njegova najava "dugotrajnosti" može značajno da izmeni već postojeće stranice istorije sporta

Komentari