RAFA, JAČI SI TI OD TOGA! AKO SE OPERIŠE, NADAL NEĆE MOĆI TRĆATI, AKO NE, PA... Bol je nesnosna, u svakom slučaju sa tenisom je gotovo...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • RAFA, JAČI SI TI OD TOGA! AKO SE OPERIŠE, NADAL NEĆE MOĆI TRĆATI, AKO NE, PA... Bol je nesnosna, u svakom slučaju sa tenisom je gotovo...

Miler-Vajsov sindrom muči Rafaela Nadala praktično već 16 godina. Španac je zbog problema sa stopalom odlučio da završi sezonu ranije od planiranog.

Istaknuti francuski lekar u oblasti ortopedije Žilber Versije govorio je o prirodi bola i povrede, sa kojom se suočava "Bik sa Maljorke".

"Ova bolest je urođena, pogađa ljude koji imaju problema sa stopalima. Kost odumira jer gubi vaskularnost, krv ne cirkuliše kroz nju. Ovaj proces nije brz, ali vremenom dolazi do degradacije. Ovo je problem koji se više sreće kod žena u pedesetim godinama, nego kod mladih", rekao je Versije.

Ovaj lekar smatra da operacija nije rešenje.

"Moguće je operisati, ali to je opcija samo za teže slučajeve, kad ne može da se hoda i kad su bolovi ekstremni. Do toga Nadal još uvek srećom nije stigao. Ako se odluči za operaciju, nakon toga ne bi mogao da trči, već samo da hoda. Druge hirurške opcije takođe nisu kompatibilne sa bavljenjem sportom", dodao je on.

Nadala očekuje pad na ATP rang listi, ali mesto u najboljih 10 na kraju godine ne bi trebalo da mu bude urgoženo.

B92.net

Komentari