RAFA, NOVAK DOLAZI DA TI UZME KRUNU NA ROLAN GAROSU! Lejton Hjuit objasnio zašto Đoković može da dobije Nadala na šljaci Pariza!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • RAFA, NOVAK DOLAZI DA TI UZME KRUNU NA ROLAN GAROSU! Lejton Hjuit objasnio zašto Đoković može da dobije Nadala na šljaci Pariza!

Nekada prvi teniser sveta, Australijanac Lejton Hjuit veruje da Novak Đoković ima dobre izglede da pobedi Rafaela Nadala i na Rolan Garosu. Španac je rekorder sa 12 titula na pariskoj šljaci, ali je srpski teniser jedan od malobrojnih koji mogu da mu pokvare planove na drugom Grend slem turniru sezone.

Hjuit smatra da će mu najveća pretnja biti Novak Đoković i Dominik Tim.

- Postoje dva tenisera koji su u stanju da pobede Nadala na Rolan Garosu i jedan od njih je Novak Đoković. Srbin već zna šta je potrebno da bi se osvojio pehar u Parizu, igrao je i u nekoliko finala, dobro poznaje uslove i jedan je od malobrojnih koji je Rafu pobeđivao na tom takmičenju. Sve će zavisiti od toga kako će se pripremiti za turnir, ali ne sumnjam da će Đoković biti među favoritima za trofej - kaže Lejton.

On smatra da svetski broj jedan ima još jednu prednost u odnosu na ostale igrače.

- Od igrača velike trojke, mislim da je Đoković taj koji se svakoj podlozi prilagođava bolje. Rodžeru je teško da pobeđuje na šljaci, Rafi na travi, ali Novak može da uradi velike stvari na svakoj podlozi, pre svega zbog njegovog kretanja i proklizavanja. On je ne samo jedan od najvećih kandidata za titulu na Rolan Garosu već i na ostalim mastersima koji se igraju na šljaci. Ima čudesnu fizičku snagu da se izbori za pobedu u pet setova - dodao je Australijanac.

Hjuit je u karijeri osvojio US Open 2001. i Vimbldon 2002. godine.

SD

Komentari