RAFA SE NADA DA ĆE DOBITI TRKU ZA NAJBOLJEG IKAD, ALI PITA SE I ĐOKOVIĆ! Nadal: Već sam zadovoljan onim što sam uradio!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • RAFA SE NADA DA ĆE DOBITI TRKU ZA NAJBOLJEG IKAD, ALI PITA SE I ĐOKOVIĆ! Nadal: Već sam zadovoljan onim što sam uradio!

Rafael Nadal, trenutno prvi teniser na ATP listi, kaže da mu je velika čast što ga ubrajaju među najbolje igrače ikada.

Španac je u intervjuu za špansku Marcu pričao o narednoj sezoni, svojoj akademiji, ali i velikom rivalstvu sa Novakom Đokovićem i Rodžerom Federerom.

"Bik sa Majorke" ističe da sve što je uradio nije "palo sa neba", već da je u to uloženo mnogo rada i truda.

"Trka za najboljeg igrača u istoriji mi nije naročito važna, ali se nadam da ću je dobiti. Razumljivo je da medije i novinare ta tema zanima, ali ja sam već zadovoljan onim što sam uradio. Mnogo radim od malih nogu, mnogo se trudim i treniram. Neverovatno je šta sam sve postigao. Za mene je velika čast biti jedan od najboljih igrača u istoriji", kaže Nadal.

Nadal je govorio i o svojoj akademiji.

"Mnogo smo radili da bismo otvorili akademiju, više od 300 ljudi stoji iza ovoga. Ona postoji samo tri godine, a rezultati koje želimo da postignemo su dugoročni. Možemo da primimo mladog tenisera koji je već trenirao i da mu pomognemo da ostvari rezultate na globalnom nivou", dodaje Nadal.

Nadal još uvek nije siguran koje će turnire tačno igrati na početku sezone.

"Još nisam odlučio. U mom kalendaru postoji niz turnira, ali ako gubim, onda ću morati da igram na više takmičenja. Postoji velika razlika između igranja jedne i igranja šest mečeva, tako da ne mogu da planiram baš toliko precizno. Sigurno ću igrati na ATP kupu, Australijan Openu, igraću sa Fererom u Kuvajtu, sa Federerom u Kejp Taunu. Tu su i Akapulko i Indijan Vels", rekao je Nadal.

B92.net

Komentari