RAFA SE NE ODVAJA OD NOVAKA! Najpre su igrali egzibiciju u Kazahstanu, sada treniraju zajedno u Parizu! MEĐU NJIMA ZLE KRVI NEMA!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • RAFA SE NE ODVAJA OD NOVAKA! Najpre su igrali egzibiciju u Kazahstanu, sada treniraju zajedno u Parizu! MEĐU NJIMA ZLE KRVI NEMA!

Srpski teniser Novak Đoković objasnio je zašto je odabrao da igra egzibicioni meč protiv Rafaela Nadala.

Đoković se tokom nedelje sastao sa Nadalom na egzibicionom meču u Kazahstanu, gde je izgubio posle tri seta.

Njihov duel u Nur-Sultanu bio je povod da se oglase organizatori turnira u Beču, koji se igrao iste nedelje kada i duel u Kazahstanu, koji su kritikovali Novaka i Rafu.

Oni su naveli da je pogrešno da se pre turnira ATP kategorije (istovremeno se igrao i turnir u Bazelu) odabere igranje egzibicionog meča.

"Nas dvojica imamo divno rivalstvo koje traje celu našu karijeru i nastavlja se. Naš odnos i međusobno poštovanje na terenu i van njega nam dozvoljava da igramo egzibicione mečeve i da pomažemo fondacijama jednog i drugog", naveo je Đoković.

Novakovo odustajanje od turnira iz Serije 500 u Beču i Bazelu omogućilo ne Nadalu da od 4. novembra preuzme prvo mesto ATP rang liste, bez obzira na ishod Mastersa u Parizu, gde Srbin brani finale, koji počinje naredne nedelje.

Novak Đoković i Rafael Nadal zajedno su trenirali pred početak Mastersa u Parizu.

Pred početak turnira njih dvojica su se našli u hali Bersi gde su zajedno trenirali, što nismo imali prilike da vidimo puno puta u njihovim karijerama.

Na treningu je vladala prijateljska atmosfera, a prvi i drugi teniser planete su tokom pauze obavili i nekoliko razgovora vidno dobro raspoloženi.

Đoković brani finale u Parizu, dok Nadal prošle sezone nije učestvovao, pa će po završetku turnira, nevezano za ishod, od naredne nedelje biti prvi teniser planete.

ALMAGRO: Federer je savršenstvo, Nadal požrtvovanje, a Đoković pomalo od oba!

Bivši španski teniser Nikolas Almagro opisao je članove tzv. "velike trojke".

"Bio sam deo najbolje generacije u istoriji tenisa i bio sam deveti na svetu. Pobedio sam Rafu jednom, a jednom i Marija, igrao sam protiv Federera nekoliko puta... O tim stvarima ću pričati deci", dodaje Španac i nastavlja:

"Federer je savršenstvo, izuzetno je elegantan. Rafa predstavlja požrtvovanje, kao neko ko je posrnuo toliko puta ali se uvek vraćao. Niko nikada neće dostići to što je on na šljaci. Novak je pomalo od oba, ima Rodžerov talenat i Rafine radne navike. Ali, niko nema Rafin mentalitet, tu je najbolji".

B92.net/Teleks.info

Komentari