RAFA SREĆAN ŠTO JE DEO BITKE SA NOVAKOM I FEDEREROM ZA NAJBOLJEG SVIH VREMENA! I Đoković je, on će biti G.O.A.T.

    foto: Printskrin
    Podeli
  • RAFA SREĆAN ŠTO JE DEO BITKE SA NOVAKOM I FEDEREROM ZA NAJBOLJEG SVIH VREMENA! I Đoković je, on će biti G.O.A.T.

Rafael Nadal posle osvajanja US opena I 19 Gren slem titule poručio je da uživa u trci sa Novakom i Federerom po broju trofeja sa četiri najveća svetska turnira.

"Uvek kažem istu stvar: Želeo bih da budem taj koji će imati jednu titulu više, ali o tome ne razmišljam i ne izlazim na trening svakodnevno, niti igram tenis zbog toga. Igram ga zato što ga volim. Ne mogu da mislim samo o Grend slemovima. Tenis je više od toga. Moram da mislim i na ostale stvari. Igram da bih bio srećan. Pobeda danas me čini super srećnim. Pre nekoliko nedelja sam pobedio i u Montrealu i to mi je takođe bilo značajno. Nije za poređenje, ali to takmičenje, ako privlači publiku i interesovanje, svakako je dobro za naš sport, zar ne? Osećam se počastvovanim da budem deo te bitke. Sve što sam u karijeri postigao je već prevazišlo moja očekivanja, sve o čemu sam sanjao. Da, voleo bih da budem taj sa jednim peharom više, ali neću biti ništa više niti manje srećniji ako se to dogodi ili ne dogodi. Ono što mi daje to lično zadovoljstvo je činjenica da sam dao sve od sebe. S te strane sam veoma miran i zadovoljan sobom", zaključio je šampion US Opena.

Na kraju meča, na video bimu su prikazani mečevi na kojima je Nadal osvajao Grend slem titule, bio je vidno uzbuđen u tom momentu.

"Svi mi starimo, na neki način je to i dobro. Kada vidim kroz šta sam sve prolazio pomislim kako je dobro što sam i dalje tu. Prošao sam kroz teške momente, posebno fizički. Kada imate takve probleme, tada i ona mentalna strana postaje još teža i zahtevnija, zar ne? Naravno sa su tokom gledanja videa bile prisutne i emocije, svi ti momenti su mi prolazili kroz glavu. Pokušao sam da se kontrolišem, ali ponekad je to bilo nemoguće", pričao je o suzama koje su mu se pojavile tokom ceremonije proglašenja pobednika

Teleks.info/Mediji


Komentari