ROLAN GAROS SE NE IGRA, USTVARI BIĆE GA, ALI U SEPTEMBRU! Šta ako otkažu Vumbldon, kad će se on igrati, a kad Njujork! TENIS U KOLAPSU!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ROLAN GAROS SE NE IGRA, USTVARI BIĆE GA, ALI U SEPTEMBRU! Šta ako otkažu Vumbldon, kad će se on igrati, a kad Njujork! TENIS U KOLAPSU!

Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu pomereno je za kraj septembra, zbog aktuelne situacije sa pandemijom koronavirusa.

Organizatori Rolan Garosa saopštili su da je novi termin drugog Grend slema od 20. septembra do 4. oktobra.

Pošto niko ne može da predvidi kakva će situacija biti do 18. maja, za kada je bio predviđen početak takmičenja u Parizu, organizatori su se odlučili za ovakvu odluku.

"Teniska federacija Francuske je donela odluku da ovogodišnje izdanje Rolan Garosa bude održano od 20. septembra do 4. oktobra. Iako niko ne može da predvidi kakva će situacija biti 18. maja, sadašnje mere su učinile da je nemoguće za nas da nastavimo sa našim pripremama i kao posledica toga nismo u mogućnosti da održimo turnir u originalnom terminu", navodi se u saopštenju.

Takođe se navodi da je zaštita i zdravlje zaposlenih, igrača i navijača najvažnija.

"Doneli smo tešku, ali hrabru odluku u ovoj nepredviđenoj situaciji. Ponašamo se odgovorno i moramo zajedno da radimo na zdravlju i sigurnosti svih", rekao je Bernar Žudičeli, predsednik Francuske teniske federacije.

Saopšteno je i da će navijači, koji su već kupili ulaznice, moći da ih zamene za novi termin, a ukoliko to ne žele, biće im vraćen novac.

U Pitanju je i Turnir u Vimbldonu!

Podsetimo, portparol Vimbldona kaže da trenutno nadgledaju situaciju u vezi sa koronavirusom i priznaje da je otkazivanje i te kako moguće.

Prvi Vimbldon je igran pre 140 godina i nikada nije otkazan u mirnodopskim uslovima.

Teleks.info

Komentari