RUBLJOV KREIRAO SAVRŠENOG TENISERA, OD NOVAKA BI UZEO TRI STVARI, OD NADALA I FEDERERA... Pa, samo po jednu...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • RUBLJOV KREIRAO SAVRŠENOG TENISERA, OD NOVAKA BI UZEO TRI STVARI, OD NADALA I FEDERERA... Pa, samo po jednu...

Ruski teniser Andrej Rubljov odabrao je šta bi ukrao najboljim teniserima planete, pričao o potencijalno obaveznoj vakcinaciji i planovima za narednu sezonu.

Rubljov je dao intervju ruskom portalu "Čampionat", u kojem je govorio o protekloj sezoni, ali i nekim drugim stvarima.

Tema razgovora je bila 18. uzastopna godina u kojoj je Rodžer Federer proglašen omiljenim teniserom igrača.

To je uzburkalo javnost s obzirom da je Švajcarac prošle godine nastupio samo na jednom turniru, Australijan openu.

"Ne znam, nisam ga mnogo pratio... ali njegov imidž mu je doneo zacementiran status. Tako na Nadala uvek gledate kao na nekog ko c´e se uvek boriti do poslednje poena bez obzira na okolnosti. On bi nastavio da se bori i kada bi 'umro' na terenu. Ljudi imaju određena viđenja svakog igrača", rekao je Rubljov.

Mladi Rus je prošle sezone dobio nagradu za igrača koji je najviše napredovao, pošto je iz Top 30 uspeo da dođe do osme pozicije na planeti.

Pored toga, nagradu za trenera sezone dobio je njegov trener Fernando Visente.

"Srećniji sam zbog svog trenera, nego zbog sebe. Ne znam kako se to desilo, ali je baš kul što je dobio tu nagradu. Veliki broj trenera i igrača ga poštuje. Potpuno je zaslužio tu nagradu".

Rubljov je dobio pitanje da kreira „savršenog tenisera", te je izabrao po nešto od članova „velike trojke" - od jednog, doduše, više nego kog drugih.

„Rekao bih da je za Nadala to mentalna snaga, za Federera osećaj za tajming, a za Đokovića pregled igre, bekhend i elastičnost. Svaki od njih trojice je u nečemu mnogo, mnogo bolji od ostalih".

Distribucija vakcina protiv virusa korona je uveliko u toku, a Rubljov ima šta da kaže i na tu temu.

„Zavisi od situacija da li ću se vakcinisati. Kako će sve to izvesti, kakva će biti pravila? U zavisnosti od potreba ja ću doneti odluku, ali bih, kada bih mogao, verovatno birao da se ne vakcinišem. Ako ne bude bilo izbora i vakcinacija bude bila obavezna - onda ću se vakcinisati, kao i svi ostali", objasnio je Rus.

Što se tiče naredne sezone, Andrej pre svega želi da napreduje - i to ne u igranju forhenda ili bekhenda.

„Biću zadovoljan ako mogu da svojoj igri dodam elemente koje trenutno nemam: mentalnu snagu, kontrolu emocija, kretanje na terenu. I dalje mogu da napredujem i prilikom servisa, leve noge, desne noge, voleja, odbrane... nadam se da ću većinu toga popraviti pre početka sezone".

Sputnjik

Komentari