SEĆATE LI SE OVOG?! FEDERER JE IMAO PORUKU ZA NOVAKA NA MREŽI, posle toga ga nikad nje dobio u finalu GS! KAO DA JE ZNAO ŠTA MU SLEDI!

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • SEĆATE LI SE OVOG?! FEDERER JE IMAO PORUKU ZA NOVAKA NA MREŽI, posle toga ga nikad nje dobio u finalu GS! KAO DA JE ZNAO ŠTA MU SLEDI!

Novak Đoković je još jednom oduševio planetu svojom igrom kada je "počistio" Danila Medvedeva u finalu Australijan opena u tri seta, za manje od dva sata.

Dok svet čeka povratak Rodžera Federera na teren, Srbin čeka da i formalno preuzme rekord po broju nedelja na prvom mestu ATP liste.

Neki su jasno dokazali da je Novak najveći teniser ikada, a sam Rodžer Federer je odavno osetio da će Srbin biti veliki teniser.

"Na mreži sam mu rekao 'samo nastavli dalje'. Mislim da ćemo imati mnogo novih bitaka", rekao je Rodžer Federer nakon što je u finalu US Opena 2007. godine savladao Novaka Đokovića.

On je tada pobedio 20-godišnjaka iz Srbije sa 7:6, 7:6 6:4, a u tom momentu su ova dva tenisera odigrala šest mečeva i Novak je dobio samo jedan, nekoliko meseci ranije, u Kanadi.

Od tog meča Federer nije pobedio ni u jednom finalu grend slema koje je igrao sa Novakom Đokovićem! Čekali su punih sedam godina da bi se našli u finalu, a onda su se sastali dva puta zaredom u poslednjem meču Vimbldona.

Novak je 2014. godine dobio sa 6:7, 6:4, 7:6, 5:7, 6:4, a godinu dana kasnije je bio ubedljiviji pošto je sve završio posle četiri seta 7:6, 6:7, 6:4, 6:3.

Te 2015. igrali su i finale US Opena gde se Novak revanširao za poraz iz 2007. i trijumfovao sa 6:4, 5:7, 6:4, 6:4, a njihov poslednji duel će ostati upamćen kao možda najneverovatniji teniski meč ikada. Posle ogromne drame Novak je bio bolji sa 7:6, 1:6, 7:6, 4:6, 13:12

Zapravo poslednji put kada smo Rodžera videli na terenu izgubio je od Novaka u polufinalu prošlogodišnjeg Australijan opena, a do sada ga je najbolji teniser sveta dobio čak 27 puta.

Osetio je Rodžer te 2007. godine da će mu Novak biti rival, ali da li je mogao da zamisli da će oboriti (skoro) sve njegove rekorde?

Mondo

Komentari