SRBIJA IMA NOVOG ĐOKOVIĆA, O NJEMU BRINE BOGDAN OBRADOVIĆ! Hamad Međedović ima samo 16 godina, a već igra na profesionalnim turnirima!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • SRBIJA IMA NOVOG ĐOKOVIĆA, O NJEMU BRINE BOGDAN OBRADOVIĆ! Hamad Međedović ima samo 16 godina, a već igra na profesionalnim turnirima!

Bogdan Obradović u teniskoj akademiji radi sa jednim od naših najvećih bisera. Pod njegovom trenerskom palicom stasava Hamad Međedović, kome se predviđa da bude novi Novak Đoković, a bivši selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije za Direktno.rs ističe da je samo pitanje trenutka kada će se to dogoditi.

Supertalentovani Međedović ima samo 16 godina, a već igra na profesionalnim turnirima. Dakle, svetla budućnost je pred njim.

- Hamad sasvim sigurno može da stigne tamo gde i Novak, odnosno ima sve preduslove da postane najbolji teniser sveta. Pritom, Međedović ima bolje prolazno vreme u juniorskoj konkurenciji, potrebno je samo da nastavi vredno da radi, a ja ću se kao njegov trener potruditi da ostvari uspehe tokom karijere.

Pred Hamadom Međedovićem je ključni period - prelazak iz juniora u seniore.

- Sada će imati delikatan zadatak, jer će sve što je naučio u juniorskoj konkurenciji morati da nadogradi igrajući sa seniorima. Ja sam kroz isto ovo prolazio kada sam trenirao Novaka Đokovića, sada sam bolji trener i iskusniji, pa verujem da ću Hamadu u velikoj meri olakšati taj prelazak među seniore.

Hamad sasvim sigurno može da stigne tamo gde i Novak, odnosno ima sve preduslove da postane najbolji teniser sveta. Pritom, Međedović ima bolje prolazno vreme u juniorskoj konkurenciji, potrebno je samo da nastavi vredno da radi, a ja ću se kao njegov trener potruditi da ostvari uspehe tokom karijere.

Međedović je sa 16 godina imao priliku da igra profesionalne turnire. Učestvovao je na fjučersima, što je najniža kategorija u profi tenisu.

- Sve ide onako kako smo planirali, prošle nedelje je igrao u četvrtfinalu fjučersa, počeo je da učestvuje na profesionalnim turnirima. Kada je reč o juniorskoj konkurenciji, bio je početkom godine na Australijan openu, učestvovaće i na Rolan Garosu, US Openu i Vilmbldonu. Dobro je pripremljen i videćemo kakve će sve rezultate ostvariti do kraja sezone. Fjučersi su ono što treba da igra u ovom trenutku i to je sve prirodan proces. Ponavljam, kroz sve ovo sam prošao i sa Novakom, on je sa 17 godina bio na profi turnirima, dok je Hamad sve to uspeo godinu dana ranije.

Ističe Obradović i šta je najveći kvalitet njegovog pulena.

- Mislim da je njegov najveći kvalitet što je odlično izbalansiran u svim segmentima. Doduše, mora da radi još na fizičkoj pripremljenosti, dok je sve ono što se tiče njegovog teniskog umeća razvijeno do maksimuma. Kada je reč o fizičkoj pripremljenosti, to je nešto što dolazi sa godinama. Bitno je samo da ne bude povreda i ja verujem da onda ni rezultati neće izostati - rekao je Obradović.


Naš teniski stručnjak je bio selektor reprezentacije koja je 2010. godine osvojila trofej u Dejvis kupu. Ne krije da bi ponovo voleo da se okuša u ulozi selektora.

- Najavio sam da ću sa novom generacijom, koju razvijam i čiji je deo Hamad Međedović, napraviti isti takav uspeh. To bi za mene bio veliki izazov i spreman sam za njega. Uvek su me za selektora birali igrači, ako ta nova generacija bude želela da ih upravo ja vodim, neću se dvoumiti nijednog trenutka kako bih ih vodio i omogućio Srbiji ponavljanje onog neverovatnog uspeha iz 2010. godine - jasan je Obradović.

Bogdan Obradović ističe da je u kontaktu sa teniserima koji su ispisali zlatne stranice istorije "belog sporta" u Srbiji.

- Sa Novakom sam na treningu u Beogradu, zajedno smo radili. Ima sve informacije o mojoj karijeri i boravku u Kini, baš kao što i ja pratim sve ono što ostvaruje na terenu. Razgovarao sam sa njim i Marijanom Vajdom, oni se u Beogradu pripremaju za Indijan Vels, a u kontaktu sam i sa Jankom Tipsarevićem.

Nekadašnji selektor Srbije je fasiciniran rezultatima Novaka Đokovića, koji početkom godine deli lekcije protivnicima.

- Da li postoji granica za Noleta? Granica je onda gde je on postavi, jednostavno granica je sam Novak! Uveren sam da se neće zaustaviti na ovim uspesima i da ga oni neće zadovoljiti. Spreman je da ide dalje, igraće još pet godina sigurno. To znači da će učestvovati na 20 grend slemova, osvojiće ih bar pet sigurno i na taj način će prestići Federera po broju osvojenih grend slem trofeja - rekao je Obradović.

Direktno.rs

Komentari