ŠTA ĆE ODLUČITI NOVAK?! TENISERI ĆE MORATI DA IZABERU KOJI GREN SLEM ĆE IGRATI! Sva četiri neće moći zbog pomeranja Rolan Garosa za kraj septembra!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ŠTA ĆE ODLUČITI NOVAK?! TENISERI ĆE MORATI DA IZABERU KOJI GREN SLEM ĆE IGRATI! Sva četiri neće moći zbog pomeranja Rolan Garosa za kraj septembra!

Teniseri i teniserke, kao i njihovi treneri, veoma su nezadovoljni odlukom Rolan Garosa da se drugi Grend slem u sezoni pomeri za kraj septembra.

Čelni ljudi Otvorenog prvenstva Francuske uhvatili su van garda sve učesnike "belog sporta" zbog odluke da se Rolan Garos odigra samo sedam dana posle US opena.

Posle toga su čelnici US opena saopštili da ne nameravaju da pomere svoje takmičenje i ako se ne donese neka druga odluka, mnogi će morati da se odluče za "ili-ili".

Vasek Pospišil je bio još oštriji i napisao je: "Ovo je ludilo. Najavljuje se da će Rolan Garos da se igra samo nedelju dana posle US opena. Niko nije konsultovao igrače ili ATP. Ne pitamo se ni za šta. Vreme je".

Sorana Kristea je prokomentarisala slično kao Švarcman: "Šta? Ponovo saznajem preko Tvitera...".

Direktor turnira u Akapulku Raul Surutusa je rekao da je ovakva odluka Rolan Garosa sebična: "Za mene je ovakva odluka Rolan Garosa podmukla i sebična i samo pokazuje nadmenost koji imaju prema drugim turnirima na Turu, kao i nadmenost nad igračima jer ih nisu konsultovali".

Džejmi Mari je istakao da je poenta svih u ovom vremenu da sarađuju, a ne da donose ovakve odluke, Tenis Sandgren je ironično napisao da se igraju tri Grend slema zaredom, jedan za drugim...

Iz svega navedonog vidi se da u tenisu vlada veliki haos usled koronavirusa i da je potpuno nejasno kakav će kalendar nastupiti kada budu stečeni uslovi za igru.

B92.net/Teleks.info

Komentari