ŠTA SAD?! INDIJAN VELS JE OTKAZAN, NEĆE SE IGRATI NI U MAJAMI, RIMU, MONTE KARLU…Koronavirus srušio svetski tenis!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • ŠTA SAD?! INDIJAN VELS JE OTKAZAN, NEĆE SE IGRATI NI U MAJAMI, RIMU, MONTE KARLU…Koronavirus srušio svetski tenis!

Odmah po ovoj objavi po medijima i društvenim mrežama počela su nagađanja šta će se dogoditi sa poenima koje su igrači i igračice osvojili prošle godine a sada neće biti u mogućnosti da ih brane.

Predviđanja se kreću od toga da će bodovi biti obrisani, što će, recimo, uvećati razliku između Đokovića i Nadala, a najviše oštetiti prošlogodišnjeg šampiona Dominika Tima koji bi ostao bez 1000 bodova, pa do predviđalja da će se na turniru u Majamiju duplirati bodovi. Ključno pitanje je da li će se turnir na Floridi održati u ovakvim uslovima.

Neki od igrača koji su već došli u Indijan Vels, poput Rafaela Nadala, oglasili su se na društvenim mrežama i dali podršku organizatorima u svemu što čine na suzbijanju širenja zaraze.

U svakom slučaju mnogo je neizvesnosti kako će se teniska sezona dalje odvijati i koliko će širenje rizika od koronavirusa uticati i na moguće odlaganje drugih turnira.

Velika je verovatnoća da će se Mastersi u Monaku i Rimu otkazati jer se nalaze na područjima na kojima je koronavirus rasprostranjen. Sa druge strane, Madrid bi trebalo da se odigra ako se situacija u Španiji ne pogorša.

"Marka" piše i tome i da su svi turniri u Kini pod velikim znakom pitanja i da bi Indijan Vels, odnosno Majami, mogli da se igraju u terminima Pekinga i Šangaja, odnosno posle US opena.

Za Monte Karlo i Rim čelni ljudi u tenisu za sada nemaju alternativu, što znači da bi u Barseloni, koja je turnir iz serije 500, mogli da se pojave najbolji teniseri sveta.

Kada je reč o drugom Grend slemu u sezoni – Rolan Garosu – za sada se ne planira odlaganje.

RTS/B92/Teleks.info

Komentari