SVE VIŠE TENISERA UZ NOVAKA I RAFU, US OPEN U PROBLEMU! Ne želim da igram u Njujorku - radije bih da ostanem živ!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • SVE VIŠE TENISERA UZ NOVAKA I RAFU, US OPEN U PROBLEMU! Ne želim da igram u Njujorku - radije bih da ostanem živ!

US open planiran je da krene krajem avgusta pod posebnim merama. Ipak, i dalje kod mnogih vlada nesigurnost zbog situacije u Njujorku sa pandemijom koronavirusa.

Jedan od onih koji je protivnik igranja je francuski teniser Benoa Per, koji smatra da je trenutno stanje u SAD previše napeto da bi se igralo.

"Pre mesec dana rekao bih da je bolje stanje, kafići su počeli ponovo da se otvaraju, isto tako i restorani, a sada je pomalo katastrofa. Postoje rizici odlaska u SAD. Čak iako odemo tamo je kockanje, mnogo je slučajeva na licu mesta", govori 31. teniser sveta za francuski RMC.

"Otići tamo znači rizikovati da budemo kontaminirani. Želim da igram tenis i putujem, to je naša svakodnevica, ali ako ćemo da rizikujemo odlaskom u SAD, pritom poštovati karantin, čini se komplikovani. Na sve to ako igramo US open moramo da žrtvujemo Madrid i Rim. Morate da pronađete letove da biste stigli tamo".

Na kraju je i najavio da bi mogao da propusti Grend slem u "Velikoj jabuci".

"Čak iako postoji finansijsko ograničenje zbog prekida sezone i potrebe za igranje, u ovom trenutku preferiram da ne igram. Želim da ostanem živ i dobrog zdravlja", zaključio je Francuz.

Podsetimo, Novak Đoković i Rafael Nadal kritični su prema održavanju američkog Gren slema, pogotovo pod trenutnim uslovima kakvi vladaju u Njujorku! US open planiran je za period od 31. avgusta do 13. septembra

B92.net/Teleks.info

Komentari