SVET TENISA U ŠOKU, FEDERER OBJAVIO DA SE POVLAČI SA ATP KUPA! Žao mi je, ali nakon dugih rasprava s porodicom odlučio sam da je ovo najbolje za mene! OSTALI SU RAFA I NOVAK!

    Podeli
  • SVET TENISA U ŠOKU, FEDERER OBJAVIO DA SE POVLAČI SA ATP KUPA! Žao mi je, ali nakon dugih rasprava s porodicom odlučio sam da je ovo najbolje za mene! OSTALI SU RAFA I NOVAK!

Švajcarski teniser Rodžer Federer objavio je kako se povlači s inauguralnog ATP kupa koji se igra u Australiji u januaru sledeće godine kako bi proveo više vremena s porodicom.

Federerova odluka da se povuče znači da Švicarska ne može sudjelovati na ovom natjecanju koje će se igrati od 3. do 12. januara. Sada se šest drugih država može plasirati na to takmičenje na osnovu rankinga njihovih najboljih igrača na ATP listi.

"S velikim sam žaljenjem odlučio se povući s novog natjecanja ATP kupa", kazao je Federer, trenutno treći teniser sveta.

"Nakon dugih rasprava s porodicom i sa svojim timom o godini koja sledi, odlučio sam da će dodatne dve sedmice kod kuće biti jednako korisne za moju porodicu i za moj tenis", dodao je.

"Boli me što neću biti deo najuzbudljivijeg novog takmičenja u kalendaru, ali to je ispravna odluka ako želim nastaviti igrati duži period na ATP Touru", rekao je 38-godišnji Švicarac.

ATP kup, čiji je nagradni fond 15 miliona dolara, igraće se u tri australijska grada Brisbejnu, Pertu i Sidneju.

SVET TENISA U ŠOKU, FEDERER OBJAVIO KAKO SE POVLAČI! Žao mi je, ali nakon dugih rasprava s porodicom odlučio sam da je ovo najbolje za mene! OSTALI SU RAFA I NOVAK!

Države će biti podeljene u šest grupa po četiri u grupnoj fazi, a pobednici grupa i dve najbolje drugoplasirane prolaze u finale ATP kupa u Sidneju. U svakoj fazi natjecanja igraju se po dva pojedinačna meča i jedan u parovima.

Svoj nastup do sada su potvrdili Novak Đoković i Rafael Nadal.

Komentari