TENISERI IZ SVETSKOG VRHA SE BAŠ MRZE?! Razmenjuju najbrutalnije uvrede na terenu i mreži, PRAVO JE ČUDO KAKO SE FIZIČKI NE OBRAČUNAJU!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • TENISERI IZ SVETSKOG VRHA SE BAŠ MRZE?! Razmenjuju najbrutalnije uvrede na terenu i mreži, PRAVO JE ČUDO KAKO SE FIZIČKI NE OBRAČUNAJU!

Tenisom "vlada" trio Đoković, Nadal, Federer i tako je već 15 godina. Ne samo da osvajaju praktično sve, već se i najinteresantnije priče "vrte" oko njih.

One dobre, ali i loše, koje se tiču sukoba. I zato, deluje da su svi ostali u njihovoj senci. Što, možda, i jeste tačno.

Ali baš tu leži jedan rivalitet, u toj senci, a mogao bi da eskalira u jedan od najvećih ili bar najžustrijih svih vremena.

Dok igrači iz "velike trojke" gledaju da budu džentlmeni kada govore jedan o drugome, a ko zna šta zaista misle, Danil Medvedev i Stefanos Cicipas se mrze. Otvoreno se mrze i naglas prozivaju.

Sve je počelo pre tačno dve godine, u martu 2018. godine na turniru u Majamiju. Medvedev je pobedio 2:1 u setovima, ali onaj zanimljiviji okršaj je viđen nakon poslednjeg poena. Igrači su se našli na mreži da se rukuju i onda...

"Bolje ti je da je*eno ućutiš! Stefanose, pogledaj me! Prvo, bio si pet minuta na pauzi za toalet, pa onda nisi hteo da se izviniš kada je loptica zakačila sajlu i misliš da si neki dobrica posle svega", zagrmeo je Medvedev.

Kada je sudija sišao sa stolice da proba da zaustavi sukob, Rus je nastavio.

"On je počeo. On. On je počeo. Rekao mi je da sam je*eni Rus! Misliš li da je to normalno? Uzvratio sam mu jer je on mali i ne ume da se bori. Dok ćuti, ne žalim se ni ja. Ali, kada počne da priča takve stvari, da me provocira, moram da mu odgovorim. A, nije mi čak ni pogledao", objašnjavao je pobesneli Medvedev, dok je Cicipas nezainteresovano laganim koracima napustio stadion.

Prošlo je više od godinu dana kada se Grk smilovao da objasni svoju verziju priče.

"Tražio je da mu se izvinim što je loptica zakačila sajlu. A, ja sam se već okrenuo i zaboravio na taj poen, jer sam bio razočaran svojom igrom. On je nastavio da viče kako moram da mu se izvinim. Žao mi je zbog toga što sam mu rekao, ali baš sam bio poludeo", ispričao je Cicipas.

Svako je nastavio svoju stranu priče još neko vreme, a onda se činilo da su tenzije pale. Medvedev je redovno dobijao Cicipasa, a jednom prilikom su zajedno, uz Kirijosa pride, leteli privatnim avionom sa turnira i objavili na instagramu zajedničku fotku.

Ali, mir nije potrajao. Na turniru u Šangaju prošle godine Cicipas je ponovo razvezao jezik. I to pred novinarima.

"Ne želim da budem grub, ali njegova igra je taakooooo dosadna. Dosadna! Toliko dosadna da... Ne znam ni šta bih rekao. On ima mnogo snažan servis, ali ako uspete da dobro riternirate, kreće serija beskrajnih razmena".

Medvedev nije odmah uzvratio. Sačekao je da mu se "namesti" trenutak. I desio se u oktobru, kada se Cicipas obrukao jer se pravdao mami da su ga „mangupi" iz reprezentacije naterali da pije posle pobede u Lejver kupu.

"Ne samo mene, nego mnoge tenisere, ruske ili inostrane, ono što je uradio, ono pravdanje mami da su ga naterali da pije, izazvalo je nekontrolisani smeh. Posle ovih izjava prestajem da uzimam Cicipasa za ozbiljno. Zgrožen sam", poručio je Rus.

Mesec dana kasnije je Medvedev imao novi nastup.

"Da budem iskren, posle onog što je rekao u Šangaju, obećao sam sebi da mu nikada neću oprostiti. Podsetiću ga, kad ga vidim, na sve što je izgovorio. I sve što imam da mu kažem, reći ću pred kamerama. Ako smatra da može da priča takve stvari, žestoko ću mu uzvratiti, povrediću ga. Ako vređamo jedan drugog, neka bude tako do kraja. Sad mogu da kažem mirne duše da smo neprijatelji", podvukao je Medvedev.

Posle pet uzastopnih poraza, Cicipas je samo nekoliko sati posle ovog intervjua Medvedeva, uspeo da dođe do prve pobede u međusobnim duelima. Grk je bio toliko oduševljen da je na mreži čak krenuo da zagrli Rusa, koji se hladno okrenuo i otišao.

Teniska sezona 2020. je u prekidu. Medvedev i Cicipas, peti i šesti igrači na ATP listi, moraće da se strpe malo dok ne nastave obračun.


Komentari