TIPSA OD FIĆE NAPRAVIO BRUTALNOG TENISERA! Servis je mnogo bolji, kretanje je sad vrhunsko... KRAJINOVIĆ "POTKAČIO" I NOVAKA!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • TIPSA OD FIĆE NAPRAVIO BRUTALNOG TENISERA! Servis je mnogo bolji, kretanje je sad vrhunsko... KRAJINOVIĆ "POTKAČIO" I NOVAKA!

Plasman Novaka Đokovića među osam najboljih se podrazumeva, ali ne dešava se često da mu se u završnici velikih turnira pridruže kolege iz reprezentacije.

Do borbe za polufinale stigao je i Filip Krajinović. Naš mlađi as savladao je Mađara Fučoviča 6:2, 6:1 i u četvrtak ujutru bi trebalo da odmeri snage sa Milošem Raonićem.

- Ovo je vaš najveći uspeh na mastersima - konstatovao je jedan novinar na konferenciji za medije.

Filip ga je ispravio i podsetio da je igrao finale Pariza, a ne bi trebalo zaboraviti ni velike pobede u karijeri nad Vavrinkom, Congom, Gofanom, Iznerom, Verdaskom. Baš u Njujorku, gde se ove godine igra Sinsi, savladao je trećeg tenisera sveta Dominika Tima.

Tajna sjajne forme posle duge pauze je u tome što predaha za Krajinovića gotovo da nije ni bilo. Vredno je radio sa trenerom Jankom Tipsarevićem na njegovoj akademiji, učestvovao na egzibicijama, kao i na pripremnim turnirima.

- Svima nam je bilo veoma teško bez tenisa, ali sam se trudio da ostanem pozitivan. Pokušavao sam da iskoristim tu pauzu maksimalno, jer retko kad imate toliko vremena da radite na nekim stvarima, a da ste zdravi skroz. Trenirao sam mnogo i nadao se da će što pre krenuti sezona - rekao je 28-godišnji Filip, koji trenutno zauzima 32. mesto na ATP listi.

Bolji servis i kretanje napravili dobar rezultat

Od naredne nedelje će sigurno biti još bolje rangiran.

- Najbolji plasman mi je 26. mesto, što verujem da ću ubrzo popraviti. Igram dobro, imam sjajan tim oko sebe i znamo koji su nam ciljevi. Za sada sam samo srećan što sam u završnici mastersa, to mnogo znači pred nastup na grend slemovima. Sa Jankom sam dosta popravio servis i kretanje, tako da očekujem još bolje partije u SAD.

Za kraj, Krajinović se našalio na temu brzine podloge na "Grendstendu", pošto je Đoković konstatovao da je za 20-30 odsto brža nego inače.

- Ma, on uvek igra samo na "Artur Ešu", nije ni bio ranije na "Grendstendu", da bi mogao da uporedi - kroz osmeh je zaključio treći reket Srbije.

Masters je ove godine preseljen iz Sinsinatija u Njujork, na terene Ju-Es opena, kako bi se napravio "balon" zaštite od virusa korona. Za turnir serije 1.000 nije bilo potrebno otvarati najveći stadion u kompleksu, "Artur Eš", pogotovo zbog činjenice da se igra bez gledalaca.


Komentari