TRI POBEDE SRBA PRVOG DANA US OPENA! Novak siguran, Kecmanoviću derbi sa Đereom, Lajović rutinski sa Stivom Darsisom!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • TRI POBEDE SRBA PRVOG DANA US OPENA! Novak siguran, Kecmanoviću derbi sa Đereom, Lajović rutinski sa Stivom Darsisom!

Novak Đoković, Dušan Lajović i Miomir Kecmanović ostvarili su pobede prvog dana Ju-Es opena. Trojica od šestoro srpskih tenisera koji su igrali u ponedeljak bili su uspešni, uz činjenicu da je Kecmanoviću pripao srpski derbi protiv Lasla Đerea.

Program na Flašing medouzu od srpskih tenisera otvorio je Dušan Lajović koji je ostvario sigurnu pobedu nad Stivom Darsisom. Lajović je otpor protivnika prelomio u finišu prvog seta i na kraju slavio rezultatom 7:5, 6:3, 6:3.

Neposredno nakon ovog susreta, Janko Tipsarević je okončao svoju karijeru na grend slemovima. On je poražen od domaćeg takmičara Denisa Kudle, iako je osvojio prvi set.

Amerikanac je načinio preokret i pobedio sa 3:6, 6:1, 7:6 (7-5), 6:1.

Posle njih, na teren je izašao Novak Đoković, koji je bez previše problema započeo odbranu titule na Ju-Es openu, pobedom nad Robertom Karbaljesom Baenom. Đoković je prošle godine trijumfovao i u seriji je od četiri od poslednjih pet grend slemova.

Novak se malo mučio u prvom setu, "žilavi" Španac se držao do finiša tog dela igre, ali kada je srpski igrač "dodao gas", ostatak duela je bila samo formalnost – 6:4, 6:1, 6:4.

Veče je u Njujorku obeležio i srpski derbi između Miomira Kecmanovića i Lasla Đerea, koji je izgleda samo na papiru bio derbi. Đere nije uspeo da prikaže ni delić onoga što ga je dovelo u top 30, pa je Miomir mnogo lakše nego što se očekivalo slavio sa 6:2, 6:1, 7:5.

Time je Kecmanović nastavio sa sjajnom formom posle američke turneje i potvrdio velika očekivanja na ovom turniru.

I, za kraj dana, nadali smo se da Ivana Jorović može da napravi iznenađenje protiv Ige Švjontek, ali je mlada Poljakinja trenutno u mnogo boljoj formi.

Jorovićeva je veoma loše otvorila susret, izgubila prvih sedam gemova i povratka za nju više nije bilo. Konačan rezultat bio je 6:0, 6:1 za Poljakinju.

Teleks.info/Mediji

Komentari