UKRAJINKA ZAPUŠILA USTA NOVAKVOM HEJTERIMA! Muka mi je i povraća mi se kada vidim kroz šta Novak prolazi, ON IMA VELIKU DUŠU I VELIKI JE ČOVEK!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • UKRAJINKA ZAPUŠILA USTA NOVAKVOM HEJTERIMA! Muka mi je i povraća mi se kada vidim kroz šta Novak prolazi, ON IMA VELIKU DUŠU I VELIKI JE ČOVEK!

Ukrajinska teniserka Dajana Jastremska podržala je Novaka Đokovića objavivši opširan tekst na društvenim mrežama. Na kraju vrlo emotivnog teksta, u kome iznosi i svoja iskustva sa trenutnom situacijom, navela je: „Novače, imaš veliku dušu i veliki si čovek“.

Dajana Jastremska, jedna od najperspektivnijih teniserki današnjice, objavila je vrlo emotivan i opširan tekst na društvenim mrežama u kome je pružila bezrezervnu podršku Novaku Đokoviću smatrajući da je bezrazložno izložen brojnim kritikama.

"Svaki teniser je za ovu godinu imao planove, aspiracije i ciljeve. Sigurna sam da je svako od nas imao sledeća pitanja u glavi: 'Kada ćemo početi da igramo i da dajemo ljudima radost i inspiraciju?' i 'Kada ćemo napokon moći da radimo svoju omiljenu stvar?' Uznemirena sam svime što je izniklo oko organizacije Adria Tura u Srbiji. Organizatori i igrači našli su se pod ogromnim pritiskom, a ispušta se iz vida da je takmičenje organizovano u skladu sa pravilima zemlje. Da sam imala priliku da napravim isti takav turnir, ne bih oklevala ni sekunde.", navodi Jastremska, a potom navodi svoja iskustva u humantarnom radu.

"Rukovodeća sam u 'Dija' humanitarnoj organizaciji koja je direktno pomagala ljudima tokom pandemije, napravila sam video da pomognem ljudima da se edukuju u vezi sa virusom. Znam da je ova pretnja ozbiljna i nevidljiva, što je čini opasnom. Ipak, takođe sam savršeno svesna da živimo u doba slobode gde svako može da donosi svoje odluke i da postane ko god hoće. Ne bih bila teniserka da se ta sloboda nije desila meni pre 29 godina, sloboda i nezavisnost nalažu da svako bude odgovoran za sebe i svoje postupke. Svi imaju izbor i ličnu odgovornost, u ovoj situaciji svi mogu da se zaraze. Rizik je prisutan u svakodnevnom životu - na ulici, u parku, prodavnici, restoranu, na plaži ili noćnom klubu. Muka mi je i povraća mi se kada vidim kroz šta Novak prolazi. Sva krivica svaljena je na osobu koja je samo želela da donese radost i pozitivne emocije ljudima. I to se događa baš u trenutku kada svi u mojoj zemlji kao da su odjednom zaboravili na karantin. I sada, umesto reči i energije podrške u njegovoj borbi sa bolešću, sve što dobija jeste kritika. Svi kao da zaboravljaju koliko je dao u borbi protiv pandemije i koliko je generalno uradio za razvoj tenisa."

Dajana Jastremska, 25. teniserka sveta koja za sobom ima tri VTA titule na kraju ističe bezrezervnu podršku najboljem teniseru sveta.

"Sigurna sam da organizatori turnira nisu želeli da se ceo haos dogodi, ali jeste. Svi smo dobili ovo iskustvo da razmotrimo pre sledećih događaja, i igrači i navijači. Želim Novaku i njegovoj porodici brz oporavak. Novače, imaš veliku dušu i veliki si čovek."

RTS

Komentari