(VIDEO) NADAL: Đokovića je oduvek bilo teže pobediti nego Federera!

Toni Nadal, stric Rafaela Nadala, pričao je o radnim navikama svog nekadašnjeg štićenika i njegovim najvećim protivnicima tokom karijere.

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) NADAL: Đokovića je oduvek bilo teže pobediti nego Federera!

Toni Nadal je dugo bio Rafin trener, da bi se nedavno povukao sa te pozicije i prepustio je legendarnom Karlosu Moji.

On je otkrio šta mu se više sviđa u igri Rodžera Federera, nego u Rafinoj.

"Za mene je prioritet da nešto naučim igrača, a onda je na njemu da donosi odluke. Na primer, meni se ne sviđa kako Rafa 'hvata' lopticu na forhendu, preferiram kako to radi Federer", rekao je Toni Nadal u nedavnom intervjuu.

Dodao je da mu je Đoković bio teži rival od Federera.

"Najkomplikovaniji rival bio je Đoković, barem po mom mišljenju. Oduvek sam osećao da je Novaka, ukoliko igra dobro, teže pobediti nego Rodžera. On je radio sve kako treba, ima vrhunsku odbranu i napad, oduvek je takmičarski nastrojen i ja sam želeo maksimum od Rafaela".


Početkom 2017. godine Federer je ponovo uspostavio kontrolu u susretima sa Nadalom i dobio četiri uzastopna meča.

"Dugo vremena je Federerova igra bila komforna za Rafaela, ali onda je Švajcarac promenio taktiku – postao je još agresivniji, učinio je poene bržim i nije dozvoljavao Rafi da igra tenis. Rafaelu je potrebno vreme da bi osvajao poene, a Federer je prešao na vrlo visok ritam, prihvatajući da će u tom procesu praviti i greške. Ipak, pravio je manje neiznuđenih grešaka i mečevi su zavisili od njega", zaključio je Toni.

(Beta)

Komentari