(VIDEO) NOVAK JE NATERAO AMERIKU DA SE SETI SVEG ZLA KOJE JE NANELA SRBIJI! I CNN je ukapirao, istinu nisu mogli da sakriju!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) NOVAK JE NATERAO AMERIKU DA SE SETI SVEG ZLA KOJE JE NANELA SRBIJI! I CNN je ukapirao, istinu nisu mogli da sakriju!

Činjenica da je Novak Đoković postao teniser sa najviše nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste je navela američki Si-en-en da podseti američku i svetsku javnost šta se sve dešavalo u državi iz koje novi rekorder dolazi - iz Srbije.

Rođeni Beograđanin je prošao težak put do svetskog vrha, njegova porodica je morala da žrtvuje sve da bi pomogla talenat svog sina, a ni ostale okolnosti nisu ukazivale na to da će Novak uspeti da uradi nešto veliko.

Sankcije, ratovi, izolacija bili su deo Novakovog odrastanja, kao uostalom i svakog srpskog deteta njegove i kasnijih generacija.

Uprkos svemu, Novak je stigao do šanse da ostvari svoje snove, uspeo je da je iskoristi i da kroz platformu koju je stvorio stalno podseća na svoje korene, detinjstvo urušeno krizama i otežano brojnim preprekama.

Svaki Novakov uspeh vraća pomisao na sve kroz šta je prošao, ali i navodi Zapad da se priseti da je imao velikog udela u tome.

O odnosu Zapada prema Novaku, svemu što se dešavalo tokom njegovog odrastanja, za Sputnjik sport je nedavno govorio Srđan Đoković.


Komentari