(VIDEO) NOVAKA MOŽETE DA MRZITE, ALI ON JE VEĆ SADA NAJBOLJI SVIH VREMENA: Ove Đokovićeve rekorde niko neće oboriti - ONI SU NESTVARNI!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • (VIDEO) NOVAKA MOŽETE DA MRZITE, ALI ON JE VEĆ SADA NAJBOLJI SVIH VREMENA: Ove Đokovićeve rekorde niko neće oboriti - ONI SU NESTVARNI!

Tokom čitave svoje karijere Novak Đoković je postavljao do tada nezabeležene rekorde

Najbolji teniser sveta i ujedno najbolji srpski teniser svih vremena Novak Đoković zadnjih nekoliko godina je u žestokoj borbi za najvećeg ikada i to sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.

Đoković je do sada osvojio 79 ATP trofeja, od čega su 17 Grend slemovi i 34 Masters 1000 turnira i 5 završnih Mastersa.

Ipak, sve su zaista sjajna dostignuća, ipak postoje i onih osam za koje je teško poverovati da će ikad biti oborena.

Prvo od njih je možda i "najrealnije" da bude ponovljeno, to je 4 vezana Grend Slema što su samo Novak i Rod Lejver uradili u Open eri, ipak Lejver je to uradio pre 51 godine u dosta slabijoj konkurenciji.

Novak je jedini teniser koji je osvojio takozvani "Zlatni masters", odnosno bio je osvajač svih Mastersa 1000 serije, preciznije svih 9 Mastersa.

Imao je i svoj čuveni het-trik. On je u periodu od 2014. do 2016. godine tri puta za redom osvajao Masters turnire u Indijan Velsu i Majamiju, i na taj način postao gospodar "Sunčanog dubla".

U toku 2016. godine, tačnije nakon osvajanja Rolan Garosa, Đoković je postao prvi teniser u istoriji koji je imao više bodova na ATP listi od drugog i trećeg tenisera sveta zajedno. Nole je nakon osvajanja pariske šljake imao 16.950 bodova, drugi je bio Endi Mari sa 8.915, a treći Fererer sa 6.655.

Još jedan neverovatan podvig je napravio 2015. godine kada je savladao čak 31 put TOP 10 najbolje plasiranih tenisera na ATP listi, od toga je dobijao šest puta Mareja, pet puta Federera, te četiri puta Nadala.

Novak je vlasnik i najbrže ostvarenog plasman na Završni masters na kraju sezone i to u godini početka svoje dominacije (2011.), kada je za samo 18 nedelja i 6 dana stigao do ovog podviga.

Srbin je rekorder sa najviše uzastopnih pobeda na najvećim teniskim turnirima (Grend slemovima). U periodu do 2015. do 2016. imao je 30 vezanih pobeda da bi potom potpuno neočekivano izgubio od Sema Kverija na Vimbldonu u trećoj rundi.

Novakova "zlatna godina" je definitivno 2015. u kojoj je osvojio 10 vezani velikih turnira. Pored Australijan Opena, Vimbldona i US Opena, Novak je trijumfovao na Indijan Velsu, u Majamiju, Monte Karlu, Rimu, Šangaju, Parizu i Završnom ATP turniru.

Objektiv.rs

Komentari