ZAŠTO ĆUTE RAFA I RODŽER, AMERIKANKA IH BRUTALNO PROZVALA! Već ste prebogati, recite nešto, zaboga, nestala nam je koleginica!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ZAŠTO ĆUTE RAFA I RODŽER, AMERIKANKA IH BRUTALNO PROZVALA! Već ste prebogati, recite nešto, zaboga, nestala nam je koleginica!

Bivša američka teniserka Džejmi Hempton tražila je od Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Serene Vilijams da se oglase o slučaju Šuai Peng.

Kineska teniserka nestala je iz javnosti otkako je optužila bivšeg zamenika premijera Kine Džana Gaolija za seksualno zlostavljanje.

Predsednik WTA Stiv Sajmon rekao je da sumnja da je kineska igračica Peng Šuaj napisala imejl, koji su u sredu objavili tamošnji državni mediji.

Tamošnji državni kanal CGTN objavio je prepisku, koju je navodno napisala Peng, na internetu.

U poruci napisanoj u prvom licu Peng piše da nije nestala, već da se "odmarala kod kuće i da je sve u redu", kao i da je optužba za seksualno zlostavljanje lažna.

Peng je na društvenoj mreži Weibo 2. novembra navela da ju je nekadašnji premijer Kine Gaoli prisiljavao na seks uprkos ponovljenim protivljenjima posle jednog teniskog meča pre tri godine.

Od tada, niko nije čuo ništa o Šuai Peng, koja se vodi kao nestala.

Trenutno je to glavna tema u svetu sporta, a na društvenoj mreži Tviter je Džejmi Hempton pozvala najpopularnije i najbolje tenisere da se oglase.

"Federere, Nadale, Serena, molim vas oglasite se o slučaju Šuai Peng. S obzirom šta se desilo i šta se dešava, ako ne možete da stanete u zaštitu i progovorite o slučaju saigračice i Grend slem šampionke, da li ste stvarno lideri, da li ste stvarno glavni u ovom sportu? Već ste veoma bogati, recite nešto", napisala je Džejmi Hempton, nekadašnja 24. teniserka sveta.

Skoro svi teniseri su dali podršku Peng, uključujući i Novaka Đokovića.

B92.net


Komentari