ZAŠTO ĆUTITE, JESTE LI SRBI ILI CAVULJE?! Brojni svetski teniseri opet u Novaka, ali od naših zvezdica ni glasa!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ZAŠTO ĆUTITE, JESTE LI SRBI ILI CAVULJE?! Brojni svetski teniseri opet u Novaka, ali od naših zvezdica ni glasa!

Teniseri širom sveta digli glas u Novakovu odbranu, ali su naši asovi zaćutal.

Britanski teniser Endi Marej rekao je da odluka da prvi igrač sveta Novak Đoković ne učestvuje na Australijan openu nije dobra ni za koga i da mu se ne sviđa što je srpski teniser bio u pritvoru.

– To nije sjajno za turnir, pošto je bolje kada svi najbolji igrači učestvuju. Očigledno će biti mnogo pitanja o tome šta se ovde dogodilo i u kakvoj je bio situaciji – rekao je Marej za BBC.

Tročlano veće Saveznog suda jednoglasno je odbilo žalbu Đokovića na ukidanje vize, pa će on biti deportovan iz Australije i neće braniti titulu na Australijan openu u Melburnu.

– Novaka poznajem otkako smo bili 12-godišnjaci, poštujem ga, igrao sam protiv njega. Ne sviđa mi se što je u ovoj situaciji i što je bio u pritvoru. Ova situacija nije bila dobra ni za koga. Čini se da se sve ovde dogodilo u poslednjem trenutku i zbog toga je nastala takva zbrka – naveo je Marej i dodao:

– Nadam se da se to neće dogoditi na ostalim događajima i da se neće ponoviti ovakva situacija. Ne bih to želeo Novaku, ne bih to želeo tenisu i nadam se da je sada završeno.

Odmah po objavljivanju odluke australijskog suda oglasili su se mnogi teniseri. Australijanac Nik Kirjos je na tviter okačio emotikon čoveka koji se drži za glavu.

I Francuskinja Aliz Korne se oglasila moćnom porukom.

– Znam premalo da bih sudila o trenutnoj situaciji. Ono što znam je to da je Novak uvek prvi stajao uz igrače. Ali, niko od nas nije stao uz njega. Budi jak Novače – poručila je Korne.

Oglasio se i Vasek Pospišil.

– Novak nikada ne bi otišao u Australiju da mu nije dato izuzeće da uđe u zemlju od strane vlade (koje je dobio; to je i prva presuda sudije Kelija). On bi preskočio Australijan open i bio kod kuće sa svojom porodicom i niko ne bi pričao o ovom haosu. Ovo je bila politička igra pred izbore i to je očigledno. Ovo nije bila njegova krivica. Nije na silu ulazio u zemlju niti je stvarao svoja pravila. Bio je spreman da ostane kod kuće – napisao je kanadski teniser.

I dok su svetski teniseri ustali i pobunili se protiv ovakve odluke, dotle je zavladala tišina kod naših igrača. Iako je Novak uvek pomagao srpskim teniserima koliko je mogao, za sada se niko nije oglašavao. Proveravali smo naloge na društvenim mrežama Jelene Janković, Ane Ivanović, Dušana Lajovića, Filipa Krajinovića, Lasla Đerea i Miomira Kecmanovića, ali niko nije podigao svoj glas protiv ove odluke.

Komentari