NOVAK JASAN, DEJVIS KUP I JANKOV OPROŠTAJ SU PRIORITETI! London će me izmoriti, ali kad igram za Srbiju uvek pronađem dodatnu snagu!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • NOVAK JASAN, DEJVIS KUP I JANKOV OPROŠTAJ SU PRIORITETI! London će me izmoriti, ali kad igram za Srbiju uvek pronađem dodatnu snagu!

Trofej mastersa u Parizu peti put je završio u rukama Novaka Đokovića, koji će, posle duže pauze, ponvo zaigrati i u Dejvis kup reprezentaciji, koju od 18. do 24. novembra očekuje finalni turnir u Madridu.

- Iskreno, veoma se radujem povratku u reprezentativni dres. Volim da budem deo timske atmosfere s momcima koji su mi dugogodišnji prijatelji. Biće veoma emotivno, pogotovo za Janka, koji se oprašta. Ziki će biti selektor, a Viktor u ekipi. To je ta naša zlatna generacija koja je osvojila Dejvis kup pre sada već dugih devet godina – rekao je Novak u Parizu.

Pored tenisera koji su u Beogradu osvojili “salataru”, u sastavu će biti i nove nade Filip Krajinović i Dušan Lajović.

- Filip i Dušan će nositi boje naše zastave u tenisu na najbolji način. Oni to već rade. Nadam se da će imati svetske uspehe. Biću tu da ih ispratim igrački, sutra možda i u nekoj drugoj ulozi. Ako budem igrao finale u Lodnonu, neće biti odmora. Biće intezivno, ali u nastupima za reprezentaciju, kad osetite kolektiv, pronađete snagu koju mislite i da niste imali – poručio je Novak.

Podsetimo, na finalnom turniru učestvuju Argentina, Australija, Belgija, Kanada, Čile, Kolumbija, Hrvatska, Francuska, Nemačka, Velika Britanija, Italija, Japan, Kazahstan, Holandija, Rusija, Srbija, Španija i SAD.

U pohod na novi trofej, teniseri Srbije kreću iz Grupe A gde će se za plasman u četvrtfinale boriti protiv reprezentacija Francuske i Japana.

Reprezentacije su podeljene u šest grupa po tri ekipe. Pobednici svake grupe i dve drugoplasirane ekipe sa najboljim procentom osvojenih setova, gemova i poena plasiraće se u nokaut fazu

Novosti.rs

Komentari