ĐOKOVIĆ I FIFA PRAVE NOVO TAKMIČENJE, SPREMA SE SPEKTAKL U TENISU! Novak će igrati za Zvezdu, Nadal za Real... Za koga će Federer?

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ĐOKOVIĆ I FIFA PRAVE NOVO TAKMIČENJE, SPREMA SE SPEKTAKL U TENISU! Novak će igrati za Zvezdu, Nadal za Real... Za koga će Federer?

Nova teniska sezona uskoro kreće. Najbolji teniser sveta Novak Đoković će ATP Kupom započeti takmičenje u januaru. Dok se priprema za to, radi na jednom velikom projektu.

Tako bar tvrdi teniski portal „industriadeltenis" koji najavljuje spektakl u „belom sportu".

- Đoković je otišao korak dalje i potpisao saradnju sa FIFA kako bi kreirali novo takmičenje - tenisku Superligu. To bi bio turnir na svetskom nivou, pandan fudbalskoj Ligi šampiona koja ima toliko uspeha - navodi se u tekstu.

Tvrde da su već napravljeni planovi za to.

- Svetski broj jedan je već napravio novi sindikat igrača i želi da bude deo reformi u tenisu. Njegova ideja je jednostavna i komplikovana u isto vreme. Nije lako napraviti tako veliki događaj koji bi bio baš kao Liga šampiona - grupna faza, pa osmina finala, četvrtfinale, polufinale i na kraju finale na neutralnoj lokaciji.

Opisali su i kako bi to trebalo da izgleda.

- Plan je da teniseri predstavljaju određene fudbalske klubove. Recimo, Rafael Nadal bi kao navijač madridskog Reala mogao da igra za njih, Đoković je poznat kao navijač Crvene zvezde i mogao bi da igra u crveno-belom dresu. Ostaje da se vidi kako će teniski svet reagovati na ovu ideju, ali već postoje dva velika promotera - Đoković i FIFA - zaključuje se u tekstu.

Mediji

Komentari