SRBI SU NAPRAVILI NAJVEĆU SENZACIJU SVIH VREMENA! Bez reči su ostali i Nemci, koji stalno prčaju o stonoteniskoj reprezentaciji Srbije!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • SRBI SU NAPRAVILI NAJVEĆU SENZACIJU SVIH VREMENA! Bez reči su ostali i Nemci, koji stalno prčaju o stonoteniskoj reprezentaciji Srbije!

Predsednik Stonoteniskog saveza Srbije Aleksandar Karakašević smatra da je plasman muške reprezentacije Srbije na Olimpijske igre u Tokiju najveća senzacija koja se ikada desila u ovom sportu.

Reprezentacija Srbije u sastavu Dimitrije Levajac, Žolt Peto i Marko Jevtović, olimpijsku vizu izborila je posle pobede od 3:2 nad reprezentacijom Hongkonga na kvalifikacionom turniru u Gondomaru.

"Napokon lep povod da se okupimo, a ne da stalno obećavamo da ćemo pokušati, već da posle ogromnog uspeha nešto kažemo. Rezultat je toliko veliki da ne može rečima da se opiše. Po mom mišljenju, ovo je najveća senzacija koja se ikada desila u stonom tenisu. Sinoć sam se vratio iz Nemačke, gde je cela sala prčala o stonoteniskoj reprezentaciji Srbije. Preveliki rezultat je biti među 16 ekipa na svetu", rekao je Karakašević na konferenciji za medije.

Selektor reprezentacije Miloš Đukić kaže da je plasman na OI promenio planove.

"Najiskrenije, niko nije imao velika očekivanja pre odlaska na kvalifikacije. Desila se najveća senzacija u celom stonoteniskom svetu. Zahvaljući igračima, koji su dali svoj maksimum i više od toga, oni su zaista pružili više nego što se u ovom momentu moglo očekivati. Naša sledeće akcija je Svetsko ekipno prvenstvo u Koreji, ali kao najvažniji cilj postavićmo OI. Nećemo učestvovati na pojedinačnim kvalifikacijama - evropskim u Moskvi i svetskim u Dohi, zbog čega smo srećni jer automatski sa ovim što je ekipa ostvarila plasman, mi imamo i dva igrača koja su obezbedila učešće i na pojedinačnom delu takmičenja", rekao je Đukić.

Stonoteniser Marko Jevtović, koji ima iskustvo igranja na najvećoj sportskoj smotri na svetu, kaže da se još ne zna šta da očekuje na OI u Tokiju jer se utisci još uvek nisu slegli.

"Polako krećem da shvatam šta smo napravili. Prelep osećaj i rezultat. Zahvalio bih se Savezu i svima koji su verovali da možemo nešto da uradimo, kao i igračima koji su bili na najvišem nivou. Drago mi je zbog ovog uspeh i nadam se da ćemo samo da nastavimo da nižemo uspehe i da što bolje prođemo na OI", rekao je Jevtović.

Reprezentativac Žolt Peto kaže da nisu bili svesni kako je sa strane izgledala radost posle odlučujućeg poena koji je Srbiji doneo Dimitrije Levajac.

"Sve je bilo fantastično, u tom trenutku je delovalo i malo nestvarno. Tek kad su se utisci malo slegli, shvatili šta smo uradili i koliko je to veliki rezultat za srpski stoni tenis", izjavio je Peto.

Junak Srbije Dimitrije Levajac ističe da mu nije bilo svejedno kod odlučujućeg poena u duelu sa 19. igračem sveta Čunom Ting Vongom.

"Veliki je teret pao na mene, ali trudio sam da ne razmišljam u tom trenutku šta se dešava oko mene, kako on igra, šta radi, već da se fokusiram na ono što mi je pričao trener. Saigrači i trener su mi pružili veliku podršku i dali veru u sebu da sam imao odrešene ruke da radim šta hoću. Odigrao sam najbolji meč u životu i da samo napravili ogromnu senzaciju, da jedna Srbija pobedi dve svetske sile kao što su Austrija i Hongkong, mislim da se nije desilo odavno. Hvala svima na divnom uspehu, bilo je neopisivo", izjavio je Levajac.

Mladi biser iz Zrenjanina se već dokazao u Srbiji, postavši šampion u seniorskoj konkurenciji početkom prošle godine, iako je bio junior.

Tanjug

Komentari